Gå til innhold

20 år med fagbrev uten jobb etter 1. August. Ingen generell studiekompetanse. Kan jeg gå forkurs?


Stiensen

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har vært lærling i et oljeselskap i snart 2 år, og har tilnærmet lik ingen håp for jobb etterpå, med tanke på de ikke så gode tidene. Dermed tenkte jeg å prøve å komme meg inn på forkurs til ingeniør på UiS. Jeg har allerede søkt, og levert papirer til skolen, og avventer svar.

 

Jeg lurte på om jeg egentlig ikke har "rett" til forkurs på samme måte som en nyutdannet student fra VGS. Med generell studiekompetanse? Stiller jeg svakere enn det de gjør? Og om jeg ikke får plass, så er det forseint å finne noe annet, eller?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen som har "rett" til forkurs. 

UiS skriver på sine sider, med min uthevning: "Forkurs for ingeniører- og sivilingeniørutdanning er for deg med yrkesfaglig videregående utdanning (fagbrev), uten studiespesialisering. " 

Før du ikke plass på forkurs hos UiS er det for seint å søke andre plasser, men det finnes andre måter å gjøre seg klar for videre utdanning på. Du kan ta fagene som kreves som privatist, men det er en ganske krevende jobb. 

Lenke til kommentar

Skal du ta ingeniør kan du først sjekke om aktuelle skular har Y-veien. Då tar du bachelor og forkurs samtidig på 3 år. Har ikkje skulen Y-veien er forkurs og så bachelor veien å gå. Eg ok sjølv forkurs etter fagbrev over nettet hos UiS.

 

Bare spesifiserer at en nødvendigvis ikke tar bachelor og forkurs over 3 år, det er innbakt i bachelor slik at en tar 30 stp pr semester som alle andre :) For å ikke skremme folk helt av :p 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...