Gå til innhold

Ethernet-porter på ruter, halv hastighet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Scotchlok er greit nok til en telefonlinje, og kan virke. Men skal man skjøte en nettverkskabel, bør man prøve etterligne kabelen. Aller best er å sveise kobbertrådene ende mot ende. Og lag så mye tvinning som er på det parret.

 

Kan du kutte ned på antall skjøt så er det bra også.

Lenke til kommentar

Hadde det vært en mulighet å bare lodde sammen de sammensvarende lederne i hver boks? Eller gir dette for dårlig kontakt?

 

 

 

Et slikt oppsett fungerer ikke fordi utgangene har ikke kontakt med hverandre. Du kan event. prøve å laske en ledning mellom koblingene i boksene slik at de får kontakt med hverandre. Grunnen til at "skjøten" din ikke fungerer er mest sannsynlig at side 1 ikke har kontakt med side 2. Ikke optimalt, men du slipper å gjøre jobben på nytt hvis det fungerer. 

Det er brukt koblingsbokser med en kontakt, så det er to ledere i hver kniv

 

 

 

Takk for info. Skal i teorien fungere hvis det er god kontakt. Sikker på at det ikke er brudd på kabel?

Hadde det vært en mulighet å bare lodde sammen de sammensvarende lederne i hver boks? Eller gir dette for dårlig kontakt?

 

Skal fungere, også tipset med scotchlock skal fungere.

 

En tredje mulighet er å krympe på en RJ45 kontakt på endene og bruke en skjøteboks for rj45- kontakter.

Lenke til kommentar

Skal fungere, også tipset med scotchlock skal fungere.

 

En tredje mulighet er å krympe på en RJ45 kontakt på endene og bruke en skjøteboks for rj45- kontakter.

Det vil jo i prinsippet være det samme som det han har gjort, å koble 1:1 i bladkontaktene inne i veggkontaktene, og også det samme som å terminere i veggboksen i hvert rom, og så koble videre med en rj-45 terminert kabel som du stikker inn i boksen som du terminerer i neste boks.

 

jeg tror ikke nødvendigvis koblingsmåten her er problemet - elektrisk sett så er det jo riktig, du kan skjøte en nettverkskabel så mange ganger du vil så lenge skjøtene er 1:1 og det er terminert riktig i hver ende, men når du kommer opp i såpass lengder og så mange skjøter så vil jo kabelen degraderes i hver skjøt og dermed maks lengde også gå med for hver skjøt, hvis noen av koblingene også er dårlige så vil du få problemer (det er vel normalt ikke plass til to ledninger i en knivkontakt, så hvis du har presset de inn kan de være at de ikke har skikkelig kontakt.)

 

Jeg ville forsøkt å koblet de sammen enten ved å terminere "inngående" kabel på hvert sted inne i kontakten slik det skal være, og så terminere en rj-45 plugg på "utgående" kabel som du stikker inn i veggkontakten. - Da vil du ha ett fungerende "riktig" koblet nett, og så kan du jo teste hva slags hastighet du får i hvert koblingspunkt, for å se om det kan være dårlig kontakt ett sted. (Du kan selvsagt også teste med scotchlok e.l. som foreslått over her, men da har du ikke samme mulighetene og veggkontaktene er bare bortkastet)

Dersom du kobler med kabel "inn" / rj45 "ut" kan du også bruke en splitter i ruter-enden og i ett av de andre rommene dersom du skulle ha behov for å ta ut signal noe sted på veien og fortsatt koble videre en gang. (Men splitter gir da lavere hastighet selvsagt :))

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...