Gå til innhold

Elbiler kan bli enda grønnere: Bruker CO2 i batteriproduksjonen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 5 måneder senere...

På meg virker dette som en gedigen bløff. CO2 er et produkt fra forbrenning av kull. For å splitte C og O2 igjen kreves det like mye energi som ved forbrenningen.

 

Mellom linjene kan man tolke artikkelen dit at det er El fra solenergi som er den energikilden. Men da er det utallige andre måter å bruke solenergien på, for eksempel til å erstatte fossil forbrenning.

 

At Elbiler produseres med fossil energi er et underlig resonnement. Det skjer idag ja, men konseptet, det grønne skiftet, er jo at hele verdenssamfunnet vil gå over til fornybar energi. Det gjelder også industrien som temmelig sikkert vil bli stort sett fornybar i løpet av 10-20 år.

 

Eneste mulighet for at det ikke skjer måtte være om de ekstreme klimafornekterne skulle ha rett - at verden ikke har et klimaproblem på grunn av våre fossile utslipp.

 

Men selv da ser det for meg ut til at utviklingen mot fornybarhet kommer til å gå videre av seg selv, fordi det er lønnsomt.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Knut: Poenget er nok heller at man konvererer en type karbon (kull) til en annen type karbon (karbonnanorør) som har svært ønskede egenskaper for bruk i batterier. Kvantumet av både CO2 og energi er nok ubetydelig for klimaet. Overskriften om CO2-bruken er først og fremst clickbait for å få folk til å lese mer om det spesielle karbonets egenskaper i batterier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...