Gå til innhold

konsulent-pris


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva er en fornuftig pris for å sette sammen en maskin, legge inn winXP, innstallere alle oppdateringer, legge inn antivirus-program + div. programvare og justere inn alt så det går optimalt?? :shrug:

Den mest fornuftige prisen er den høyeste prisen du får...

Gå i hvertfall ikke under 100,- per time (og det blir fort noen timer dersom du skal tune alt for sluttbrukeren...)

 

Wintel

Lenke til kommentar

Hvor mye bør man ta for å gjøre det samme laptopen til et firma som ikke engang har driver CD'n og produsenten av maskina bare tilbyr noen av driverene på web?

 

Gjorde en slik install igår på en laptop tilhørende et av de mindre konsulentselskapene. Fant ut idag at de tar seg 1500 pr. time når de er konsulenter for andre firma. Gjør det jo litt fristende å sende en fet regning.

På den annen side er det dårlig konsulent virksomhet å gi dem en regning for reinstall som er på størelse med hva det koster å kjøpe ny maskin med alt ferdig instalert. (Da skulle man heller ha bedt dem å kjøpe ny.)

Lenke til kommentar

Et alternativ til timepris er jo å ta en fast pris for jobben. 1000-1500 spenn er ikke urimelig for å installere/patche/tune maskinen, det går fort (!) et par-tre timer iallefall til dette. Dessuten er det greit å være sikker på at alt funker bra og dobbeltsjekke ting en ekstra gang uten at kunden skal føle at taksameteret går på 'overtid' av den grunn.

 

Jeg pleier dessuten å se an folka - kjipt å ta betalt av fattige venner lixom...

 

timtowtdi

Lenke til kommentar

Folk du kjenner godt - 0,- Du tar prinsipielt ikke betalt dersom du hjelper venner. Det er derfor en har venner, samt at det er lettere å be andre om tjenester dersom du har hjulpet dem.

 

Folk du ikke kjenner - antall timer * en avtalt sum som ikke er urimelig (Du er tross alt ikke proff), evt avtal en fornuftig pris for hele jobben. Dette er helt klart svart arbeid :D så du bør overlevere en komplett maskin som virker 100%, men uten garanti.

Lenke til kommentar
Jeg gjør det for moroa og erfaringen jeg. tar selvfølgelig imot "gaver og donasjoner" men stort sett gjør jeg det gratis. folk betaler stort sett det de vil betale uansett. får du ingenting så kan han jo ikke akkurat vente seg god hjelp hvis noe går galt senere.

så enig så enig..

mitt motto også :mrgreen:

Lenke til kommentar
Her på bruket tar vi 990 kr. Kun for å legge inn Windows. Annen installasjon av drivere, programvare, tilpassing osv. tar vi 690 kr. timen ekstra for. Egentlig ganske rimelig.  :yes:

Javel! Får jeg lov tilå spørre hvilket bruk du arbeider for? Syntes VELDIG synd på de kundene som lar dere legge inn windows for dem for en tusing! Skjønner hvilket forhold du har til ordet "rimelig". :)

 

Når komplett tilbyr sammensetting av PC+instalering av OS for 600, vil jeg si det kanskje ikke er noe særlig grunn til å gå over denne prisn,og da følger det med 3 års garanti på hele PC-en i tilleg til komponentgarantien...

Lenke til kommentar
Her på bruket tar vi 990 kr. Kun for å legge inn Windows. Annen installasjon av drivere, programvare, tilpassing osv. tar vi 690 kr. timen ekstra for. Egentlig ganske rimelig. :yes:

En tusenlapp for å legge inn windows? Er du splitter pine gal? Det er jo så å si bare å trykke Next - Next - Next - Next - Finish! På nye maskiner går jo installasjonen så fort at du knapt kan gå og drite før den er ferdig! Ærlig talt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...