Gå til innhold

Hvorfor legges jeg til av tilfeldige personer på Facebook?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

I det siste har jeg blitt lagt til av flere og flere profiler på Facebook - åpenbart fake. 

Hvorfor legger de til akkurat meg, og hvorfor kommer det flere og flere forespørsler?

 

Noe sier meg at noen kinesere (?) legger til en masser av folk for å samle informasjon, men kan det være grunnen? Var først i sta jeg begynte å tenke over hvorfor folk faktisk oppretter falske profiler og legger til en haug av "venner".

 

Så hva tror, eller vet dere? Hva vil personene bak profilene, hvem er de, og hvorfor legger de til MEG?

 

 

Siden det åpenbart er en fake profil, velger jeg å linke til den siste som la meg til, som et eksempel, dette er altså en fiktiv person, så jeg publiserer ingens "identitet" her på forumet;

https://www.facebook.com/sofiefuller.anthonsen

(Skal sies at det er ille å spille på barn og familie for å oppnå troverdighet i profilene - æsj)

 

Takk.

 

 

 

EDIT: Se hvor SINNSYKT gjennomført profilen jeg linket er. Bildene, informasjonen - ALT.

Endret av hallapådere
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Standard modus operandi.

Det er en long con. Med to distinkte faser.

 

Første fase er infiltrasjon.

Første steg: De fisker en eller flere eposter i et spesifikt område. Akkurat hvordan de gjør dette kan variere. De kan også bare velge ut noen på måfå.

Andre steg: De lager en tilsynelatende ekte profil som gjerne er venner med andre falske kontoer. Denne profilen bygges opp med bilder de har funnet på nettet og referanser til skoler og annet i nærområdet. Dette steget avsluttes ikke selv om de går videre til neste steg.

Tredje steg: De sender ut venneforespørsler i hytt og pine i målområdet. Noen er så teite at de godtar "alt" og er dermed med på å bygge opp troverdigheten til den falske kontoen.

Fjerde steg er litt som den tredje. De har nå tilgang til lista over vennene til de i tredjesteg og sender venneforespørsler til noen eller alle av dem.

Steg tre og fire kan gjentas ytterlige.

 

Nå kommer den operative fasen.

De har fått en troverdig profil. Nå begynner de å leite etter ofre. De kan være ute etter alt fra å installere malware på maskina di til å ribbe deg for penger. Å installere malwarer kan bligjort på en så enkel måte at de deler en lenke. Pengene tar litt lenger tid. De finner sårbare, gjerne ensomme, personer og utnytter dem til det fulle.De starter med å chatte med dem. De er ikke redde for å bruker både uker og måneder på dette. Så "skjer" det noe. Typisk noe a la dette: "Jeg er en alenemor med dårlig råd og nå må vi ha dyr medisin til lille Jakob." Eller "Bilen er på verksted og de vil ikke gi den ut før jeg har betalt hele regninga". Variasjonene her er uendelige. Plutselig har mora fått et hjerteinfarkt på ferie i Thailand og trenger penger til å komme seg hjem.

Endret av L4r5
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Standard modus operandi.Det er en long con. Med to distinkte faser.Første fase er infiltrasjon.Første steg: De fisker en eller flere eposter i et spesifikt område. Akkurat hvordan de gjør dette kan variere. De kan også bare velge ut noen på måfå.Andre steg: De lager en tilsynelatende ekte profil som gjerne er venner med andre falske kontoer. Denne profilen bygges opp med bilder de har funnet på nettet og referanser til skoler og annet i nærområdet. Dette steget avsluttes ikke selv om de går videre til neste steg.Tredje steg: De sender ut venneforespørsler i hytt og pine i målområdet. Noen er så teite at de godtar "alt" og er dermed med på å bygge opp troverdigheten til den falske kontoen.Fjerde steg er litt som den tredje. De har nå tilgang til lista over vennene til de i tredjesteg og sender venneforespørsler til noen eller alle av dem.Steg tre og fire kan gjentas ytterlige.Nå kommer den operative fasen.De har fått en troverdig profil. Nå begynner de å leite etter ofre. De kan være ute etter alt fra å installere malware på maskina di til å ribbe deg for penger. Å installere malwarer kan bligjort på en så enkel måte at de deler en lenke. Pengene tar litt lenger tid. De finner sårbare, gjerne ensomme, personer og utnytter dem til det fulle.De starter med å chatte med dem. De er ikke redde for å bruker både uker og måneder på dette. Så "skjer" det noe. Typisk noe a la dette: "Jeg er en alenemor med dårlig råd og nå må vi ha dyr medisin til lille Jakob." Eller "Bilen er på verksted og de vil ikke gi den ut før jeg har betalt hele regninga". Variasjonene her er uendelige. Plutselig har mora fått et hjerteinfarkt på ferie i Thailand og trenger penger til å komme seg hjem.

Det forklarer mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...