Jump to content

lesles

Medlemmer
 • Content Count

  882
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

276 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3957 profile views
 1. Svar på ditt første spørsmål: Nei, i hvert fall ikke hos denne arbeidsgiveren, da jeg allerede har en konkurransedyktig lønn og får vesentlig lønnsøkning hvert år uten forhandling. Svar på ditt andre spørsmål: Jeg er veldig obs på å ikke ta emner som krever oppmøte, innebærer mye presentasjoner, osv. Noen ganger kan man ikke slippe unna det, men det har som oftest gått greit. Jeg jobber ellers ikke så mye emner bortsett fra det jeg absolutt må (dvs. obligatoriske innleveringer), og innenfor økonomi og administrasjon er det få emner med obligatorisk innleveringer (etter min erfaring). Jeg har f.eks. min siste eksamen i et emne i desember og per nå vet jeg ingenting om emnet bortsett fra at det heter "Revisjon". Med andre ord, jeg har ikke jobbet noe som helst med emnet enda. Jeg begynner å strukturere og lese til eksamen en uke før det avlegges.
 2. Jeg forstår hva du sier, men derfor er systemet slik at vi "eldre" havner i en annen kvote enn de yngre.
 3. Jeg er 26 år og det er ikke for moroskyld - jeg jobber med compliance og dette får jeg bruk for.
 4. Godt du spurte - det bør jeg kanskje ha spesifisert. Slik foregikk/foregår mitt studieløp: 1) Bachelor i økonomi og adminisrasjon (3 år) 180p. 2) Master i økonomi og administrasjon - Finans (2 år) 120p. 3) Master i økonomi og administrasjon - Revisjon (1 år) 60p. tom. desember 2020 4) Master i rettsvitenskap (5 år) 300p fom. januar 2021.
 5. Som sagt - jeg liker å lære. Jeg er verken i timene eller er typisk "student". Jeg tar kun eksamener. Det går fint og jeg får mesteringsfølelse ut av det.
 6. Jeg fullførte en mastergrad i økonomi og administrasjon (finans), fullfører til desember en mastergrad i regnskap og revisjon, og begynner på en masterstudie i rettsvitenskap i januar. I fulltidsjobb hele veien. Gjør ikke nødvendigvis dette for å bytte karriere, men mer av interesse.
 7. Hvordan er Samsung Note 20 Ultra i hånden? blir den ikke for stor eller det kun vanesak?
 8. Takk for hjelpen, da var binding, stav og sko kjøpt
 9. Ingen diskusjon-nørder som har peiling på dette?
 10. Hei, Jeg har kjøpt Madshus redline intellgrip felleski (https://www.xxl.no/madshus-redline-carbon-classic-intelligrip-move-ready-18-19-felleski/p/1154152_1_style), og ønsker hjelp til å finne binding, stav og sko som passer de overnevnte skiene til en rimelig pris (cirka 2500kr maks?) Kan nevne at jeg er nybegynner. Setter pris på all hjelp!
 11. Det er nevnt i forskningsartikkelen at de som drikker mer enn 2 glass brus ofte er også de med dårligere livsstil; røyker og ikke trener. 2 glass med brus om dagen kan dermed ikke bekreftes som årsaken til tidlig død.
 12. Takk for et godt og utfyllende svar. Bare for få dette klart: Det finnes ingen lovlige virksomheter (uten advokater, revisorer, eller andre dekket av unntaksbestemmelsen ) i Norge som skriver klager påvegne av fysiske personer. Enig? Hvor går skillen mellom å skrive klager påvegne av andre, og det å hjelpe noen med å skrive klage? Defineres det å hjelpe noen med å skrive en klage som rettshjelp (uten at du/virksomheten står ansvarlig/signerer på klagen)?
 13. I henhold til domstolloven, paragraf 218 må man være advokat for å kunne utøve rettshjelpvirksomhet. Loven definerer videre noen unntak fra bestemmelsen. I femte ledd derimot nevnes følgende: "Rettshjelp kan ytes av enhver i den utstrekning rettshjelpen er nødvendig for å yte god og fullstendig hjelp i annen virksomhet. Slik rettshjelp kan også ytes uten tilknytning til oppdrag innen hovedvirksomheten." Loven definerer ganske klare og tydelige rammer rundt hvem som kan yte rettshjelp i Norge, men femteledd gjør meg usikker. Kan noen som har forstått dette tolke femte leddet i domstolloven, paragraf 218 til meg? Hvor går grensen for i den utstrekning rettshjelpen er nødvendig? Hva defineres som nødvendig?
 14. Hei, Ingen norske banker tillater å overføre penger til Iran per i dag, men det finnes selskaper som importerer persiske tepper, malerier, osv. fra Iran for videresalg i Norge. Og varehandel betales umulig i kontanter, da de ikke får fradrag for kjøp over NOK 10.000,-. Da er mitt spørsmål: Hvordan betaler de for dette? Samt, hva er grunnlaget for å ikke tillate pengeoverføringer til Iran, når kapitlet om restriksjoner på pengeoverføringer og på finansielle tjenester i forskrift om sanksjoner og tiltak mot Iran er opphevet? (https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2007-02-09-149#KAPITTEL_5) Finnes noen andre offisielle lister/kilder å ta hensyn til fra myndigheten for restriksjoner av pengeoverføringer? (Refererer ikke til USA, men Norge).
×
×
 • Create New...