Gå til innhold

Nå kan vegen høre om du kjører med piggdekk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Avgifter skal være rettferdige!!!
Er det virkelig en god ide at avgifter bare skal være for de som er så "dumme" at de handler moralsk, enda de ikke må? Som Oslodame kan jeg bli ganske sint for det noen ganger. Piggdekkavgiften er en god og effektiv avgift.
Før piggdekkavgiften kom hadde jeg alltid en sort rand rundt vinduskarmen om vinteren, rundt det vinduet som vendte mot veien. Etter at piggdekkavgiften kom ble dette redusert til noe nesten umerkelig. Det sier alt om hvor stor betydning den avgiften har hatt for byluften, men også høyst sannsynlig for slitasjen. Sånne dype hjulspor som vi har på veiene i Norge finnes ikke i fattige varme land. Så det har noe med piggdekk å gjøre.
Så hvis man virkelig mener at det er absolutt nødvendig for en å bruke piggdekk, ja da burde man ikke ha noe imot å betale litt for de veistrekningene uten is som man da sliter ned. Vi vil alle helst ha veier uten dype hjulspor. Det er verre å kjøre på det enn på glatt vei. Ok, vi betaler mye avgifter menn vedlikehold av vei er veldig dyrt. De som sliter mest bør betale mest. Jeg kan ikke forstå hva Vegdirektoratet kan ha imot at avgiftene blir gjort rettferdige?

Endret av Alveva Hohler
Lenke til kommentar

På tide å få dette i veibanen. Jeg er en av de som betaler piggdekkavgift, og syns det er urettferdig at dette systemet i dag baserer seg på tillit - for det er veldig tydelig at det ikke fungerer. Dette vil i tillegg gjøre det mye enklere. Skjønner forsåvidt at mange dropper å betale når en må bruke tid på å svinge av veien og ofte stå i kø for å betale ved automaten. Det må jo uansett være elendig kontroll på piggdekkavgiften, siden så mange klarer å snike seg unna.

Lenke til kommentar

All utvikling opp mot det offentlige har følgende profil - uansett om ideen er god eller dårlig.

Først må du sloss og bevise at produktet er bra- det tar 2-4 år. Så kommer en dvalefase, hvor ofte plutselig noen i VD får en god ide. Din ide. Da blir det formell uttesting og høring. Så kan det hende at ideen blir satt ut i det virkelige liv. Da har det gått 7-8 år.

For at det skal bli landsdekkende går det gjerne noen år til, da skepsisen er stor, særling hvis det er en oppfinnelse fra Østlandet - Den passer ikke i vest eller nord. De skal i hvert fall ikke ha noe tredd ned over øra fra Oslo ! :-)

Stå på- ikke gi opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...