Gå til innhold

[Løst] Vidergående internat lov til å gi anmerkning?


Runar J

Anbefalte innlegg

På Skoleskipet Gann (En privat internat vidergående skole) er det kommet en ny regel at hvis du blir skrevet opp i boka så kommer det som anmerkninger. Boka er der de skriver kommentarer hvis noen gjør noe galt, for eksempel å ha kjøleskap på lugaren. Det jeg lurer på da, er om de kan faktisk gi oss "anmerkninger" etter skoletid på internatet. De mener at de "anmerkningene" vi vil få etter skoletid kan legges til anmerkninger som kommer på vitnemålet vårt.

 

Tusen takk!

Endret av Runar J
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres veldig rart ut at de kan gi skole-anmerkninger for slikt. Det er jo ting som skjer etter skoletid og burde ha andre konsekvenser enn ting som vil gå på vitnemål og lignende. Samtidig er det skolens ansvar og skolens eiendom. Jeg foreslår at dette tas opp med elevrådet, så kan de snakke med voksen personen som er der for å hjelpe elevene med deres saker! Han/hun burde vite om det er lovlig!

Lenke til kommentar

Fyrst og fremst spørs det kva som meines med anmerking. Ei anmerkning er i utgangspunktet berre ei nedtegnelse av kva eleven har gjort enten av positiv eller negativ karakter. Læraren bruker ofte anmerkningane til å kunne danne seg eit korrekt bilde av (den rette) eleven mot slutten av året. Om du har mange eller få anmerkningar har derfor ikkje noke å seie då det er lærarens totale inntrykk som er av betydning. Anmerkninger treng ikkje å være skriftlige, men det er fornuftig for læraren å skrive det ned slik ikkje noke blir gløymt eller overdrevet når vurderinga skal gjerast eit halvt år seinare.

 

 

Brudd på skulens ordensreglar vil kunne gi fleire konsekvensar, der nedsatt ordenskarakter kan være eit reaksjonsmiddel. Men skulen kan også benytte andre sanksjonsmuligheiter som f.eks. bortvisning.

 

 

Du bør derfor fyrst skaffe deg oversikt over kva som er meint med anmerkning i denne samanhengen.

Det er ingenting i vegen for at skulen kan komme med sanksjonar som kun går på deg som person men som ikkje kjem på vitnemålet.

 

Etter mitt syn så er det nok urimelig at du skal få dårligare karakterar fordi du smuglar inn eit kjøleskap på lugaren då dette ikkje har betydning for korleis du er som elev. Men på den andre sida så vil det kunne være heilt innanfor å utvise deg frå skuleskipet dersom det du gjer er ansett som uansvarlig eller farlig. Eit kjøleskap på ein lugar kan f.eks forflytte seg inne på lugaren og dermed påføre skade til personar eller materiell ved høg sjø, eller det kan utgjere ein unødig brannfare, gjer at det er større fare for skadedyr dersom det er mat på lugaren, eller rett og slett fordi kjøleskapet blir brukt til oppbevaring av alkohol.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...