Gå til innhold

Tråkker ikke helt riktig


Anbefalte innlegg

Jeg tror min høyre fot tråkker litt feil. Mistenker at det er det som heter underpromasjon. Det føles i alle fall etterhvert som jeg bruker beina at det trykker mest på den delen av fotsålen som ligger bak lilletåa, og jeg kan få gnagsår på lilletåa (på siden og litt på oversiden) som følge av at det er trykk mot skoen der.

 

Det varierer litt etter type sko, dog. Og underlag (asfalt vs. fjellsti). Og det merker ikke spesielt før etter en 45 min.

 

Hvis dette er det som heter underpromasjon, så er det vanskelig eller umulig å rette opp, leser jeg. Men jeg vet jo ikke om det er det det dreier seg om. Dog, skoene mine er gode sko.

 

Men er det noen som har noen tips? Spesialsko rettet mot under/over-promasjon finnes vel bare i løpesko, etter hva jeg forstår. Jeg er på utendørsaktivitet så det er en mindre del av året disse kan brukes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan høres ut som underpronasjon. Og det er ofte forskjell på beina i hvor stor grad en pronerer. Det du burde gjøre er å gå til en ortoped eller en sportsbutikk (hvis du vil spare litt penger) og få dem til å støpe såler etter beina dine. På grunn av at du opplever forskjell på føttene burde du ikke kjøpe "ferdigstøpte". Så kan du flytte på sålene ut i fra hvilke sko du bruker, og du slipper å kjøpe spesialsko :-) Og husk å hold deg vekke i fra sko med ekstra stabilitet som er beregnet for de med overpronasjon.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg tar meg nok en tur til en god sportsbutikk, ser hva de har å si, om de kan støpe såle. Men ta f.eks. en såle til slike hikingsko, er det noe de kan støpe? Det er endel kraftigere såle enn joggesko.

 

Men noe jeg har merket meg, er at hvis jeg konsentrerer meg om å tråkke som jeg gjør på venstre fot, så fordeler jeg trykket på en annen måte. Men det er noe jeg må være bevisst på, og det er litt uvant å tråkke sånn. Men hvis jeg fortsetter med å øve på dette, kanskje jeg blir mer normal i tråkket med tiden?

 

Burde kanskje vært til ortoped eller fysioterapeut...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...