Jump to content

OlsenBå

Medlemmer
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 1. Du kan heller ta kontakt med Samordna opptak og høre med dem hva de ville gjort. Jeg er nokså sikker på at de ikke ser på hvilket fylke du bor i før de begynner å behandle søknadene, som antageligvis er utpå våren. Men du har enda god tid, så ta kontakt med samordna, feks på facebook så får du raskt svar :-)
 2. Hvis du vet at du jobbet mer enn 3 timer burde du ta det opp med sjefen din.
 3. Ja, er ganske så sikker på at en mister alle "fordeler" om en ikke bruker pengene på bolig.
 4. Det kan høres ut som underpronasjon. Og det er ofte forskjell på beina i hvor stor grad en pronerer. Det du burde gjøre er å gå til en ortoped eller en sportsbutikk (hvis du vil spare litt penger) og få dem til å støpe såler etter beina dine. På grunn av at du opplever forskjell på føttene burde du ikke kjøpe "ferdigstøpte". Så kan du flytte på sålene ut i fra hvilke sko du bruker, og du slipper å kjøpe spesialsko :-) Og husk å hold deg vekke i fra sko med ekstra stabilitet som er beregnet for de med overpronasjon.
 5. Hei! Jeg må bytte ut sylinderen i døra fordi nøkkelen knakk inni. Det er av typen trioving med knappsperre. Når jeg har montert den ferdig går det kun an å låse døren fra utsiden - ikke fra innsiden. Jeg har prøvd mye forskjellig, men ingenting fungerer. Forresten - pilene er snudd ned på begge sidene. Noen som har tips? Setter stor pris på all hjelp! Det haster litt :-)
 6. Hei! Jeg spør her i ren desperasjon da det ikke er mulig å få svar fra universitetene pga sommerferie. Det jeg lurer på er om det går an å gå 1. og/eller 2. året på GLU på f.eks NLA eller UiS og søke om overførsel til UiA? Jeg vet jo at dette forutsetter at det er ledige plasser men det er en risk jeg er villig til å ta. Eller om det er mulig å ta et årsstudium i Historie eller religion - og at dette inngår i den 4-årige GL- utdanningen? Og er det noen som har erfaring med NLA Høyskolen i Bergen? Takker for alle svar! Hilsen Karoline
 7. Oppsigelsen gjelder fra 1. den neste måneden. Altså mars. Da må du betale for mars, april og mai. Slik jeg forstår det :-)
 8. Hvis svaret er ja, hva så? Det er en skoleoppgave, og svaret må jo drøftes. Så det er ikke så enkelt! Men om det er ja eller nei spiller liten rolle...for min del i hvertfall
 9. Takk for gode svar og god argumentasjon! Hvis jeg gav inntrykk for at jeg var for tortur, så vil jeg bare understreke at jeg er i mot det!
 10. Du vet at Apple Care ikke er et "virusprogram"? (Dessuten er det vel "antivirusprogram" du mener..) Jaja du forstod vell hva jeg mente :-)
 11. Selv har jeg en iMac jeg kjøpte i fjor våres og en ny Macbook Pro 2014 Retina, og ingen av dem har jeg Antivirusprogram på, og ikke har jeg hatt noen problemer heller (så langt). De sa til oss at Mac salget har "eksplodert" verden over, og de som "lager" virusene har nå virkelig fattet interesse for Mac også..... Dette har jeg aldri hørt om tidligere, hverken at Mac salget har "eksplodert" verden over eller at de som lager/konstruerer virus viser en voldsom interesse for Mac..... Slik ordla selgerene seg alle sammen, bortsett fra de på Eplehuset. Og her mer eller mindre bekrefter dere min mistanke om selgere som ønsker mersalg...... Haha litt morsomt. Min selger sa nøyaktig det samme
 12. Helt enig, men i utilitarismen må det vell være best for alle berørte parter? Og jeg tror neppe den som blir torturert syntes at det er greit.. Geir - Jeg bare lurte på, dersom det stod på livene til flere hundre mennesker og det å torturere en person kunne redde alle disse, er det fortsatt moralsk uriktig?
 13. Hei! Kjøpte en macbook air for 2 mnd siden, og selgeren på Expert prøvde å tvinge på meg applecare. Han sa at det var nødvendig.. Allikevel ville jeg ikke kjøpe det fordi jeg har en 3 1/2 år gammel macbook pro som ikke har hatt noen former for virus. Selgeren sa også at de hadde gjort noe med Macbookene så de var ikke lenger trygge for virus... Men med normalt bruk tror jeg ikke du trenger virusprogram til mac :-)
 14. Hei! Fikk en interessant oppgave i ExPhil som jeg tenkte kunne være kjekk for andre å lese og evt drøfte over. Her er oppgaveteksten: Etter terrorangrepene mot New York 11. september 2001 innførte USA lovendringer for å verne nasjonen mot nye terroranslag. Sikkerhetsrutinene ved flyreiser ble kraftig innskjerpet, og etterretningstjenesten fikk utvidede fullmakter til å overvåke enkeltpersoner og grupper. Men for noen politikere, slik som den fremtredende republikaneren Pat Buchanan, var selv ikke dette tilstrekkelig: I en kjent artikkel fra 2003 tar Buchanan til orde for å tillate omstridte metoder ved avhør av personer man mistenker for å delta i planleggingen av terrorangrep, eller som antas å sitte inne med informasjon som kan avsløre nye anslag mot landet. Tortur er imidlertid i strid med både Genéve-konvensjonen og menneskerettighetene: «Ingen må utsettes for tortur eller grusom umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff.» (Menneskerettighetene, artikkel 5) Men Buchanan og hans meningsfeller argumenterte for at den nye sikkerhetssituasjonen, hvor nasjonale interesser sto på spill, gjorde det nødvendig å revurdere forbudet mot slike forhørsmetoder. Loven ble ikke endret på dette punktet, men i ettertid er det dokumentert at USA har brukt slike metoder i «krigen mot terror». Kan bruk av tortur være i tråd med utilitarismen eller Kants deontologi?
 15. Hei, jeg skal fordype meg i noe å presentere dette i norsk om 3-4 uker.. Men jeg klarer ikke å finne noe jeg vil fordype meg i som samtidig er norskrelatert. Har sett filmen Lilja 4-ever og begynt å lese Et glass melk takk av Herbjørg Wassmo. Emnet er menneskehandel, men nå angrer jeg... Er det mulig å ha et emne som for eksempel game of thrones eller noe annet kjekt/interessant?
×
×
 • Create New...