Gå til innhold

Vise filmer for betalt publikum!


filmdiesel.com

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da må du ha lisens eller noe og betale rettighetshaverne for å kunne vise innholdet. Det blir som en kino selvfølgelig, men jeg tviler på at du får lov å ta betalt for å vise ting fra Viaplay og Netflix. Blir det samme som å ta betalt for å vise en leiefilm, ikke lov.

 

Bare Google litt så finner du masse relevant info; http://www.ungogfri.no/Filmlisens+i+klubb.9UFRrI2Z.ips dette gjelder for klubber så det er ikke lov å ta betalt.

 

Ring disse to;

http://www.mplc.no/

 

http://www.norwegianfilm.as/NO/avd_licens.aspx

 

Du kan få stoooore bøter hvis du ikke har alt på plass og du vil tjene rimelig lite penger på dette. Jeg vet ikke hva formålet ditt med dette er, om det skal være en minikino for å tjene penger eller liknende.

 

Hvis det bare er for gøy og pengene er for å betale for visningene så kan du starte en klubb og ta klubbavgift. Da omgår du regelverket litt. Jeg må jo si at jeg er litt på dypt vann angående det å omgå regler, kan ikke vise til noen lover eller anbefale noe slik.

Lenke til kommentar

Eller bare laste nd filmene og se dem hjemme gratis? ideen din er forresten helt ulovlig og bryter med alle rettigheter på filmene. Hvis du noen gang har leid en videofilm ville du ha sett en skjerm i starten som sier "offentlig visning av denne filmen er forbudt og straffes med bøter". Dette for å skremme folk fra å leie en film og vise mot betaling på bygdekino etc.

 

Og bryter man loven på skolens eiendom kan man bli utvist og ødelegge fremtidig karriere. ikke verdt det.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Dei fleste filmane som er gjort tilgjengelige for privatpersonar har forbeholdet om at filmen kun er for privat framvisning. Dei nøyaktige grensene mellom eigen privatbruk og offentlig visning vil variere litt alt etter kva vilkår dei forskjellige distribusjonsselskapa setter. Skuleframvisning vil kunne være innanfor sidan det kan reknast som privat visning, men visning for betalande publikum eller for offentlegheita forøvrig vil nesten alltid være på feil side av brukarvilkåra.

 

I "gamle dagar" når ein hadde utleige av VHS og DVD så løyste ein det problemet med å lage spesialversjonar for utleigemarkedet, då trykte dei opp ein DVD utan slik advarsel om at det ikkje var lov å vise fram eller leige ut filmen, men til gjengjeld kosta ein slik DVD mange gongar meir enn ein vanlig DVD fordi prisen også inkluderte lisensen til at eigaren kunne leige ut filmen.

 

Enkelte selskap har nok løysningar der du kan forhåndsbetale lisensen for offentleg visning for kun eit bestemt program. Meiner på at ein del TV-selskap har slike løysningar for pubar som vil vise ein enkelt fotballkamp på storskjerm utan å nødvendigvis ha månedsabonnement. Men du vil også ofte oppleve at dei ikkje har interesse for å legge noke arbeid i å lage slike løysningar, og heller henviser til dei vanlige bedriftsavtalene.

 

Den mest vanlige måten for skular å løyse dette på er å kjøpe ein årslisens frå ein av filmdistributørane, denne lisensen vil då vanligvis være slik at ein kan vise fram film på skulen (forutsetter at ein ikkje tar betalt), og at ein då kan vise filmar som er kjøpt eller leigd av privatpersonar på vanlig vis.

Skal du vise film mot betaling så er nok lisensen vesentlig dyrare.

 

Her vil eg med andre ord anbefale at du trår forsiktig då brudd på brukarvilkåra fort kan bli ei kostbar affære. Husk også at det er forskjell frå filmprodusent til filmprodusent. Så om du kjøper ein lisens med f.eks. nordiskfilm så vil denne kun gjelde deira filmar, skal du vise ein Disney eller Sony film så må du ha lisens derifrå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...