Gå til innhold

Jobbmuligheter som webutvikler fjernt for en uten utdannelse?


unused

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skal du lage nettsider, så må du være veldig flink til design, og kunne bruke programmer som photoshop. Skal man bare ha en gjennomsnittlig nettside, så kan man kjøpe en template for 100 kroner, eller kjøpe en fra et selskap. Ergo, du må ha en veldig imponerende portfolio.  Hvis du ønsker å lage nettapplikasjoner, så må du lære deg mer enn javascript. Som f.eks. Jquery, Ajax, PHP, MySQL. Du kan ikke kommunisere med en server med bare Javascript.

 

Uansett, så må du lære deg langt mer enn nå. Jeg anbefaler deg også å glemme kravet om å jobbe hjemme. Ingen vil være interessert i å betale lønn til en uerfaren webutvikler, uten en gang å se hva de holder på med. Du kunne potensielt jobbe som freelance, men da trenger du kontakter, og du vil få vesentlig lavere lønn. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm, har inntrykk av at det er relativt vanskelig å komme inn noe sted, selv om man har en relevant utdannelse.

 

Tilbake på 90-tallet, den gang "alle" skulle ha webdesignere/webutviklere kunne du hatt muligheter å komme deg inn et eller annet sted, men i dag er det nok mye vanskeligere. Har også generelt inntrykk av at det er et krevende arbeidsmarked til tider for mange som jobber med design/grafisk/web/media/foto og kreativt arbeid generelt. Er vel en del freelancere som ordner seg noen oppdrag her og der, og som da i tillegg gjerne også har mindre relevante jobber ved siden av for få få hjulene til å gå rundt.

 

Mulig du kan ta på deg noen oppdrag globalt hjemmefra, men det blir nok ikke store pengene å hente i starten. Kanskje du også må regne med litt gratisarbeid, slik at du kan bygge opp en portfolio med referanser og prosjekter å vise til. Er det eventuelt noen bedrifter og foreninger i lokalområdet som kan trenge litt bistand kanskje?

 

For all del, det *kan* hende at du er skikkelig griseheldig og finner en plass som kan ta inn en slags trainee for en billig penge eller at du kan være en "intern" der over en lengre periode.

 

Eventuelt får du undersøke muligheter for å ta en utdannelse. På VGS har man jo "Media og kommunikasjon" som er litt beslektet, eventuelt innen høyere utdanning kan du gå på f.eks Westerdals her i Oslo, de har mye diverse linjer innen media, design og IT: Hvis din interesse heller mot sistnevnte ( IT ) så finnes det mange typer utdannelse i hele landet som du kan sjekke ut. 

Endret av Dr. Tesla
  • Liker 1
Lenke til kommentar

[..] Jeg har holdt på i ca en måned nå [..]

 
Du har holdt på EN måned (!?) med både webutvikling og programmering (C#), eller bare webutvikling fordi du kunne C# fra før?
 
Det høres uansett utrolig lite ut. Skal du få foten i døra når du er selvlært blir du nødt til å ha prosjekter å vise til.

 

[..] Du kan ikke kommunisere med en server med bare Javascript. [..]

 

Det kan du vel.

 

Det du i stedet mente å si var vel at man må kunne mer enn bare JavaScript for å bygge serversiden, men det er også feil. Node.js gjør dette mulig: Det trengs faktisk ikke mer enn 4-5 kodelinjer for å få opp en vanlig webserver (http).

 

[..] Jeg får begynne å se på jquery, ajax, php, mysql og slikt fremover også. takker for innspill. :)

 

Ikke alle på en gang, ellers blander du det bare sammen i hodet.

 

Jeg ville først tatt AJAX. AJAX står jo for asynkront JavaScript med XML. Det er noe du kan komme inn i på en dag.

 

Så ville jeg brukt en måned eller to på jQuery. jQuery gjør samme jobben som JavaScript, men det blir langt enklere.

 

Når det gjelder serversiden trenger du ikke å velge PHP og MySQL. Node.js er sterkt på fremmarsj og er et greit alternativ. Denne kombinerer du så med MongoDB som database, og om du bruker en dag på å lære JSON har du plutselig en fungerende serverside med mulighet for lagring av objekter til database!

 

Jeg får ta å sjekke ut om det er noe lokalt jeg kan jobbe med. Jeg har forøvrig ikke lagt merke til noe selv, men kanskje jeg finner noe ved dypere søking.

Setter stor pris på infoen, tusen takk. :)

 

Lag deg først en kul hjemmeside, eventuelt med en portfolio for å ha noe å vise til. Husk på universell utforming.

Endret av nightowl
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Siden du ikke har høyere IT utdannelse på universitets eller høyskolenivå, og driver å lærer deg webutvikling på egenhånd vil du nok dessverre oppleve det som umulig å få jobb. Dette gjelder spesielt innenfor de store og tyngre aktørene der det har blitt krav om utdannelse for å bli invitert til kaffe. Det finnes f.eks. mindre aktører i reklamebransjen som ser litt bort i fra utdannelse, men igjen så krever de at du har stort talent og en imponerende Portfolio å vise til. Det klarer du ikke med kun 1 måneds erfaring… Det tar gjerne 3 måneder å lage en skikkelig bra Portfolio for en erfaren webutvikler. Freelance kan være en ting, men det blir det sjelden mye penger av med mindre du kunne besatt en fulltidsstilling. Jeg vil også få påpeke det at webutvikling også er så mye mer enn å bare kode. Poenget mitt er at det kan være vanskelig å wrappe hodet sitt rundt alt som kreves på egenhånd for å skape noe som ikke ser hjemmesnekret ut. Derfor vil jeg anbefale deg å ta en relevant utdannelse, der du også vil møte mange likesinnede som vil være positivt.

 

Ikke gi opp. Kos deg med koding, lær mer. Lykke til :)

Lenke til kommentar

Overhodet ikke flisespikkeri. Du hevdet at man må kunne mer enn JavaScript for å lage nettapplikasjoner, og det er faktisk ikke slik lengre.

Det er flisespikkeri, fordi node.js er en javascript library.

 

I tillegg så holder det ikke bare med javascript og node.js, for en uerfaren utvikler.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...