Gå til innhold

Forskjellen på en fysisk og virtuell server?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I tillegg så er virtuelle maskiner ein god del treigare og krevje veldig mykje meir ram.

 

Klart, det er noe overhead på hardware ved virtuelle maskiner i forhold til fysiske, men i noen tilfeller er de virtuelle serverne faktisk raskere.

Spesielt om vi snakker clustering av databaser (Oracle RAC for eksempel).

 

Det finnes jo også teknologier som reduserer overhead, f.eks. TPS for RAM, som på en måte de-dupliserer minnet. Har du mange servere som er noenlunde like (WS2008R2 f.eks.) kan du redusere overhead til rundt 0%.

 

I tillegg kompenseres jo overhead og redusert performance med kraftigere maskinvare i bunn, ettersom man kan kjøpe én fysisk server i stedet for f.eks. 20.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ein virtuell maskin vil aldri blir raskare enn ein fysisk. Det er teoretisk umogleg. At flere instanser skalerer betre på ein maskin enn bare en instans viser jo at programvaren ikkje greier å utnytte hardwaren bra nok frå starten uansett. Virtuell maskiner henger veldig etter når det gjelder context switching, og har du den type last så bør ein unngå å bruke virtuelle maskiner. Det er f.eks heilt motsatt når me snakker om Big Data installasjoner, 100vis av maskiner som ikke blir virtualisert.

 

Har du mange tjenester som har mykje "ledig" tid, så vil du med virtualisering greie å utnytte hardware betre og forenkle drift ein god del. Sjølv om du teoretisk kunne også gjort det på ein fysisk. Men dei fleste som driver med virtualisering er Windows folk og Windows har jo alltid hatt fleire skaleringsproblemer når du bruker bare ein instans.

 

Godt lesestoff:

http://www.altechnative.net/2012/08/04/virtual-performance-part-1-vmware/

Lenke til kommentar

En virtuell maskin kan på mange måter behandles som et hvilket som helst annet dokument, kopieres, versjoneres, tas med på en minnepinne og så videre. Uhorvelig praktisk både for "privatbrukere" og profesjonelle administratorer. Til "vanlig amatørbruk" er jo ikke server så veldig relevant, men en virtuell maskin trenger ikke være en server, den kan like godt brukes som desktop.

 

Når det gjelder servere og hosting er det veldig praktisk å leie ut virtuelle servere som kunden kan få full råderett over, fremfor en dedikert server, som blir dyrere, eller "rom" på et webhotell, hvor man har begrensninger som følge av alle andre kunder man må koeksistere med. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...