Gå til innhold

Godkjenne bachelor fra USA


Albatron

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er underveis med en bachelor i Athletic Training, også kalt Sports Medicine ved San Diego State University i USA. 

 

Jeg lurer på litt rundt mulighetene for å få denne utdanningen (evt deler av den) godkjent i Norge. Utdanningen er på totalt fire år, inkludert praksis. 
Må jeg ta kontakt med hver enkelt skole for å høre om dette eller er det en felles tilsynsmyndighet for godkjenning av fag?
 
Har dere hørt om lignende tilfeller hvor folk har søkt for godkjennelse med denne utdanningen (eller lignende) tidligere?
 
Har denne utdanningen mulighet til å gi innpass for opptak på for eksempel fysioterapeututdanning og gi avkortning på studietiden?
 
Har snakka med SAK og Norsk Fysioterapiforbund, men de kunne ikke gi et spesifikt svar. Venter også på svar fra HiOA
 
Takker for alle bidrag.
Endret av Albatron
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Arbeidsfordelingen er omtrent slik:

 

NOKUT gir akademisk godkjenning (kan graden din godkjennes som grad). Det vil den antagelig bli, dette er det letteste å få. Hvis du skal søke på en stilling som bare krever "bachelor i X", ikke autorisasjon, vil NOKUT-godkjenning være godt nok.

 

SAK vurderer om utdanningen er jevnbyrdig med en norsk utdanning, altså om du har gjennomgått det som skal til for å bli f.eks. fysioterapeut innen konteksten autorisasjon for å få opptre som helsepersonell. Dette handler om å få jobbe innen et yrke som har autorisasjonskrav.

 

Den enkelte høyskole vurderer om fagene du har tatt er så like fagene i et studieløp at du kan fritas fra de nevnte fagene. Den enkelte høyskole vurderer også om du tilfredsstiller kravene for å bli tatt opp til et eventuelt masterprogram.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...