Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Borettslaget gjør endringer, blir stående uten kjøkken i 2-uker?


DEEEJ

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skriver på vegne av mine foreldre som bor i Drammen. Borettslaget har vedtatt å gjøre endringer på leilighetene i blokka, det innebærer at vi står uten bad og wc (men det er tilrettelagt med do og bad ute). Derimot har vi også fått beskjed om at kjøkkenet ikke kan benyttes i 2 uker. Her har dem ikke tilrettelagt med noe.Det er meget vanskelig å bo hjemme uten kjøkken. 

 

Har vi noen rettigheter? Kompensasjon i form av bosted eller økonomisk støtte for å bo i hotell?

 

Har snakket med min tilbyder av innbo-forsikring, de mener dette tas opp med borettslaget.

 

Takker for alle svar. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare et lite innspill, all ekstra gjeld borettslaget måtte påta seg for å dekke evt. kompensasjoner blir delt på andelseierne, mao. vil foreldrene dine ende opp med betydelig høyere fellesgjeld dersom borettslaget skal dekke hotell for alle andelseierne i to uker. Jeg vil mene det er i alles interesse å forsøke å holde kostnadene nede, selv om det høres utrolig kjipt ut å være uten bad og kjøkken i to uker.

Lenke til kommentar

Jeg forutsetter at det her er snakk om vedlikehold. Borettslagets vedlikeholdsplikt (og rettigheter i den sammenheng) følger av burettslagslova § 5-17:

 

 

 

§ 5-17.Vedlikehald o.a. frå laget

(1) Laget skal halde bygningar og eigedommen elles i forsvarleg stand så langt plikta ikkje ligg på andelseigarane. Skade på bustad eller inventar som tilhøyrer laget, skal laget utbetre dersom skaden kjem av mishald frå ein annan andelseigar.

 

(2) Felles røyr, leidningar, kanalar og andre felles installasjonar som går gjennom bustaden, skal laget halde ved like. Laget har rett til å føre nye slike installasjonar gjennom bustaden dersom det ikkje er til vesentleg ulempe for andelseigaren.

 

(3) Andelseigaren skal gi tilgjenge til bustaden for utføring av arbeid som nemnt i første og andre leddet, og for ettersyn i høve til slikt vedlikehald, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og utføring av arbeid skal gjennomførast slik at det ikkje er til unødig ulempe for andelseigaren eller annan brukar av bustaden.

 

(4) I vedtektene kan vedlikehaldsplikta fastleggjast annleis enn det som går fram av paragrafen her.

 

Som du ser har borettslaget etter tredje rett krav på at du gir tilgang til boligen, men bare for utføring av arbeid for å sørge for at boligen er i forsvarlig stand. Utføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til "unødig ulempe" for deg. Tap av kjøkkenadgang i to uker er en unødig ulempe.

 

Når tapet er en unødig ulempe har du krav på erstatning fra borettslaget etter § 5-18. Tap som følge av at du ikke kan bruke kjøkken er et indirekte tap etter bestemmelsens annet ledd, noe som vil si at du kun har krav på erstatning hvis du kan vise til at borettslaget har opptrådt klanderverdig.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Når tapet er en unødig ulempe har du krav på erstatning fra borettslaget etter § 5-18...

Vær her oppmerksom på at en evt. erstattningsutbetaling vil måtte dekkes inn av husleie. Siden arbeidet skal utføres i samtlige leiligheter vil en slik erstattning bli å regne som et økonomisk selvbedrag.
Lenke til kommentar

Med tilgang til toalett og bad så burde det jo ikke være et veldig stort problem. Takaeaway i et par uker er ikke så mye dyrere en hjemmelaget, og ingen grunn til å kreve hotell. Så ender de opp med helt nye rør, og mest sannsynlig mye bedre vann etter oppgraderingen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Med tilgang til toalett og bad så burde det jo ikke være et veldig stort problem. Takaeaway i et par uker er ikke så mye dyrere en hjemmelaget, og ingen grunn til å kreve hotell. Så ender de opp med helt nye rør, og mest sannsynlig mye bedre vann etter oppgraderingen.

Det kommer jo helt på matvanene deres og størrelse på familien. Takeaway for 5 i flere uker er ganske dyrt om en tenker seg om...

Lenke til kommentar

Joda, om man er vant til fem varme måltider om dagen blir det litt dyrt, men der blir ennå dyrere med hotell og tilsvarende måltider. Uansett blir det dekka av foreldra til TS in the end, så det er kanskje greit med brødmat\hybelkomfyr\familie og vennemiddager om man ønsker å spare penger. Ulemper av oppussing blir så og så aldri kompensert fra noen parter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...