Gå til innhold

Anbefal en god Tape drive


[c]hassum

Anbefalte innlegg

Trenger en god tapedrive som er fullkompatibel med Win2003server. Den skal brukes sammen med det innebygde backup programmet og muligens MSSQL server. Størrelsen må være minimum 30 GB.

 

Er det noen som har noen gode eller dårlige erfaringer. Er ikke interessert i Onstream produkter. Prisen må heller ikke være helt hinsides. Alle innspill mottas med glede.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har bare positive erfaringer med DLT/SDLT backupstasjoner. Jeg har bare jobbet med compaq og kan da ikke med noe stor objektivitet si noe om andre merker. Det koster penger, men jeg våger å påstå at du får det du betaler for.

 

DAT er også en løsning men jeg har flere sære opplevelser med DAT enn med DLT. Men har du ikke mye penger er DAT et helt greit alternativ.

 

mvh

 

henrik

Lenke til kommentar

Tenkte på akkurat det samme, men hvilket program bruker du med diskene da?

Finnes det en løsning der du kan laste opp hele serveren med OS/Prog/Doc (f. eks USB2.0 250GB) etter et diskbytte f.eks på en grei måte?

Tenkte kanskje Norton Ghost kunne brukes, for jeg har ikke kjøpt en USB drive enda, da jeg ikke har brukt en slik enda (til dette formålet).

Lenke til kommentar

Takker for mange gode inspill. Når det gjelder USB disker, så utgår det. Skal ha det så enkelt at bare kontorsjefen får å bytter en tape om dagen. Uanssett så stoler jeg ikke på HD basert backup. Kjenner til flere tilfeller hvor filsystemet rett og slett har gått til h****** (Spesielt på Maxtor eksterne).

 

Har kommet fram til denne:

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...=1&GrpID=2&s=pl

 

Noen som kjenner til den? Skal som sakt brukes sammen med den innebygde backupløsningen i Win2003server og eventuellt SQL server 2000.

 

Seagate pleier vel å være gode på å støtte forskjellige backup programmer.

Endret av [c]hassum
Lenke til kommentar

Den er jo bare 20gb da.. Har ikke noe særlig peiling på Tapestreamers utenom og prøve og reparere dem ,men ikke med så stort hell.

 

Men jeg vet at det er ikke alltid komprimeringen slår til slik at du får dobbelt så mye plass. På ADR kasetter står det jo 30 med store tall men det står "Assumes 2:1 compression".. Men hvis dette holder så går jo det greit.

 

Ville selv valgt en hardiskløsning ,men jeg har ikke så viktige data.

 

PS: Linken din er feil. Kommer til PaysForSurveys.com

 

http://www.komplett.no/k/k.asp?ck=1&r=1&ac...CatID=1&GrpID=2

 

Denne stemmer "litt" mer. Fatter ikke hva du har gjort med http.com osv i starten av linken da..

 

EDIT: Takket være snille Janove K. som påpekte en feil så har jeg redigert innlegget.

Endret av CFD
Lenke til kommentar

SDLT og DLT streamerene er bra, men en smule høyere i pris enn det det er snakk om her. Prisen er rett under 20 000 for en dlt 40/80 og rett over 40 000 for en SDLT (veiledende priser fra HP)

 

Valg av produkt kommer vell litt ann på hva tid du har tilgjengelig til å bruke på backup/restore og hvor lenge du skal lagre tapene.

Endret av plex-
Lenke til kommentar

Fikk lagt på en ekstra http:// på hegynnelsen :roll: . Linken skal funke nå. Har en onstream jeg ikke er fornøyd med, og der får jeg heller ikke komprimert den.

 

Når det gjelder disse SDLT og DLT streamerene så er de langt over budsjett. Er sikkert en meget god løsning, men blir fort dyrt.

 

Tror jeg får mail Seagate å høre med dem om jeg virkelig får 40GB ut av tapene deres eller om det blir problem med komprimering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...