Gå til innhold

Et bedre ostesmørbrød


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når osten blir sprø så blir det altfor "tørt" å spise, jeg har funnet at både norvegia og jarlsberg ost får skorpe, den eneste osten som blir virkelig rund og smeltet er synnøve's ost. Den spiser jeg ikke på annet enn ostesmørbrød, når jeg spiser ustekt mat bruker jeg jarlsberg. Men skal jeg ha ost som ikke blir til skorpe bruker jeg synnøve's gulost.

 

Jeg aner ikke hva slags brød jeg skal bruke, det er sikkert et brød som funker best til ostesmørbrød, men jeg aner ikke hvilket. Skal prøve meierismør, aldri prøvd salami, har prøvd pepperoni. Ja, får se hva det blir til.

Lenke til kommentar

Best med noen dagers gammelt brød, siden det blir sprøere. Så mitt råd er å spise vanlig brødskiver i 1-2 dager, og deretter ostesmørbrød. Kneipp er best.

 

Men hvis du skal ha kjøttpålegg, så legger du det oppå osten, ikke under. Spesielt hvis det er salami/pepperoni.

Lenke til kommentar

Hvis det er toast så er det bra å bruke frosne oppskjærte brød. Når frosten i brødet smelter i brødristeren, så "karboniserer" skorpen seg og du får sprøere skiver. Vannet som kommer fra frosten gjør at overflaten på skivene "stekes ekstra". Samme prinsipp når man baker brød, pensler du overflaten på brødet får du sprø skorpe, fordi vannet "koker" på overflaten av deigen og karboniserer seg.

Lenke til kommentar

Skjønner godt at du har gått lei av vanlig ostesmørbrød. Det er ikke til å unngå når du ikke en gang varierer ingrediensene eller måten du tilbreder dem på. For min del ble skiva etterhvert altfor kjedelig og tørr i smak. Dette ordnet jeg med smør først selvfølgelig, og så rømme. Deretter strør du på en del løk, hvit eller rød, spiller ingen rolle. Så legger du på vanlig skinke og til slutt ost. Som krydder blander du piffi, oregano og eventuelt pizzakrydder. Stek i ovnen på 175 grader til osten på toppen blir gyllen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

Legg en god del med roastbiff i panna, salt og pepper, sleng på cheddar.

grov sennep i toppen på brødet legge denne på roastbiffen i panna.

underdelen med aioli, salat og rødløk.

Lenke til kommentar

Hva jeg liker:

 

Når det kommer til brød så har jeg ikke så mye erfaring. Ettersom jeg bruker det jeg har. Men kneippbrød eller noe som er litt grovere funker for meg. Liker ikke brød som er alt for grovt eller har for store frø i seg. 

Starter med å sette på stekepanne med lokk (bruker stekepannen for synes brødet blir for tørt hvis du har det i ovnen). Så tar jeg smør på begge sider av brødskiven. Legger på salami (Synes krydderskinke og hamburgerrygg er også veldig godt) og ost (bruker kun norvegia, liker ikke noe annet), på osten bruker jeg oregano og peppermix som krydder. Helt på toppen legger jeg på en eller to skiver med tomat. Ved siden av ostesmørbrødet steker jeg litt løk. 

Veldig godt  :wee:

Lenke til kommentar

Spiste noen sinnsyke smørbrød for noen uker siden:

Svalbard-brød eller annet halvgrovt brød
Philadelphia ost
Skinke (eller annen type kjøttpålegg, kjør på med alt man vil egentlig)
Majones 
Steikesmør (meieri for best smak)
Hvitost
Sylteagurk 
Ketchup
Søt sennep
Rødløk


Fremgangsmåte: Kjør på med alt mellom brødskivene, snurr det på steikepanna til brødet begynner å bli brunt og osten er smeltet.
Cirka 1 mill kcal, så ikke spis dette hver dag. :p

Muligens det beste ostesmørbrødet jeg har spist.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...