Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

gammelt elektrisk anlegg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer litt an på hva du mener med å fornye. Dersom du skal bytte kabel og kontakter så blir det satt opp jordet uansett. Men dersom du bare skal ha en ekstra her og der så må man sette opp ujordet dersom det gamle er ujordet. Det blir ikke så fryktelig omfattende å trekke om dersom man kan bruke et gammelt røranlegg, men såklart blir det en ekstrakostnad. Du får kombivern med det nye skapet, og disse har jordfeilbryter innebygget, så det fjerner jo en del risiko i forhold til ujordet anlegg. Men den beste sikkerheten får man med dobbelt opp, da en eventuell liggende jordfeil har større sjans for å bli oppdaget dersom utstyr er jordet, for da går strøm til jord og jordfeilbryter løser ut.

Lenke til kommentar

Ved mindre utvidelser er det lov å fortsette etter regelverket fra installasjonens opprinnelige tid, men ved større oppgraderinger så må man følge nytt regelverk, altså i praksis NEK400:2014

 

Da må du nesten garantert ut med jording til alle kurser, tilleggsbeskyttelse til stikkontaktkurser om du har IT-nett osv.

 

Blir langt sikrere iallefall :)

Lenke til kommentar

Oki. Men om jeg skifter sikringsskapet først så tar litt og litt, så gjør ikke dette noe? Eller er det sånn at om du får deg nytt sikringsskap så må andre ledninger byttes ut som ikke har jording. Alt funker helt som det skal, men ville begynt med å skifte ut sikringsskapet først.

Lenke til kommentar

Et moderne sikringsskap ville jeg også sett på som førsteprioritet når man først skal gjøre en oppgradering. Gjelder spesielt dersom man har gamle skrusikringer. Jeg vil anbefale deg å høre litt rundt med forskjellige installatører, og dersom du gjør en avtale med en eller annen skal du ikke se bort ifra at du kan få en god pris hvis du sier at de kan ta hele oppgraderingen (over tid). Er det noe begge parter tjener på så er det et fast kundeforhold, så lenge lojaliteten er innen rimelighetens grenser. Det gir installatøren en fast kunde (i hvert fall i en periode) og det gir deg bedre mulighet for å få gode priser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...