Gå til innhold

Nedstemt og usikker på livet


havfruee

Anbefalte innlegg

Heisann!


Jeg er 18 år og har ingen venner. De har falt av en etter en, og nå som jeg går på videregående kjenner jeg dette veldig sterkt på kroppen. Det tar på å hele tiden bli dømt og baksnakket ut fra hvem man henger med og hvor mange like's man har på Facebook. Jeg vet godt hvor dumt og ubetydelig dette er, men jeg kan ikke la være å bruke energi på det.


 


Ikke trives jeg på skolen heller. Jeg føler meg faktisk skikkelig utilpass når jeg er der. Som introvert er det fryktelig krevende å omgås folk jeg ikke liker hver eneste dag, og som prøver å overkjøre deg. Jeg er så anspent når jeg er på skolen at jeg ikke klarer å konsentrere meg om leksene (ikke at jeg er så veldig interessert i å lære om Harald Hårfagre heller.) Jeg føler at det er jeg mot verden, og med dårlige karakterer i tillegg frykter jeg at jeg ikke kommer noen vei. Hverdagen min går i det samme, som for meg ikke betyr noe, og jeg har begynt å se på livet som meningsløst. Mulig jeg kan for det selv, men jeg føler det er et resultat av presset fra samfunnet. Det er som å henge på et tog i høy hastighet uten mulighet til å hoppe av.


 


For meg betyr det mer å hjelpe hjemløse dyr og mennesker i slummen uten å få penger enn å sitte på et fancy kontor og tro man er noe. Bare gjøre noe nyttig, av godhet, uten det presset om at man skal kunne så mye som man egentlig ikke bryr seg om. Jeg er så lei det jaget etter status og penger. Synd at det er sånn samfunnet har blitt. At man ikke under noen omstendigheter kan leve hver dag som man selv ønsker.


 


Mitt eneste håp er å vinne i lotto, flytte til Saharaørkenen og aldri se folk igjen. Jeg holder snart ikke ut dette lenger. Er jeg alene om å føle det sånn?


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Dette er vel ikke noe ukjent problem. Problemet er at du må tilpasse deg samfunnet fordi samfunnet ikke tilpasser seg deg. Man må faktisk gjøre en innsats for å lyktes med dette. For noen går det lett og andre sliter hele livet.

 

Alle trenger venner så du bør skaffe deg noen. Hva med noen interesseorganisasjoner, hjelpeorganisasjoner osv.? Her kan du føle du gjør nytte for deg og evt. skaffe venner. Kanskje det ligger en mulighet for å hjelpe til i ett annet land mot kost og losje.

 

Du kan jo vurdere å slutte på skolen, eller bytte skole og fag.

 

Dessverre er det slik at penger må til uansett hva man måtte ønske. Det er nemlig ingen som betaler for deg i ørkenen. Derfor må du tilegne deg penger på den måten du er mest komfortabel med.

 

Også kan man nevne den samle gamle leksa om psykologhjelp og medisinering slik at du kommer over en evt. depresjon du måtte ha på best mulig måte.

Lenke til kommentar

De fleste har nok vært på et litt dypt punkt i livet seg, kanskje spesielt i den alderen du er i nå. 

Det er enkelt å si at du bare må løfte hode, og at ting blir bedre senere i livet, om kanskje noen år når du har fått jobb og kanskje flyttet til en ny plass så kommer vennene osv. 

Men ute i denne verden kan jeg garantere at det er noen andre med like interesser som du har, og med internett har verden blitt ganske liten. Du må bære finne disse personene. 

 

Som overnevnte sier, så har du sikkert noen hobby du kunne tenkt deg å prøvd. Dette være, skyting, 4H, speider, Røde Kors osv. Der har du muligheten til å finne deg venner. Du kan også velge en annen skole eller linje, til noe du kanskje brenner mer for. Det virker som du har en interesse for å hjelpe andre, kanskje du kan lede utdanningen din den veien. Eller bruke det som motivasjon til å bry deg mer om karakterene?

 

Å søke hjelp til å få løst sine indre problemer er absolutt ingen skam. Og alt du trenger å gjøre er å gå til en lege, og fortelle hvordan du føler at live er, og deretter vil legen henvise deg til psykolog. Det høres kanskje veldig skummelt ut, men det er veldig mange som går til psykolog. Og dem kommer ikke bare til å gi deg medisiner, som gjør at du blir i godt humør, og gjør at du ikke får med deg hva som skjer rundt deg. Psykologen kommer til å prate med deg, høre på deg, fortelle deg hvordan du kan løse dine hverdagsproblemer. Dette er absolutt den beste løsningen, og kan virkelig hjelpe deg nå og senere i livet. 

 

Håper du tar disse rådene til deg, og husk du har alltids noen rundt deg som bryr seg om deg. Du bare kanskje ikke alltid klarer å se det. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...