Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

BMW E36 fusker - luftmassemåler ?


Anbefalte innlegg

Hei ! Eier en E36 1996 mod. som jeg har hatt i ca fire år nå. Men de siste to årene har den bare stått stille så og si, utenom diverse godkjenninger og turer til biltilsynet. EU-godkjente den i september i fjor, så parkerte jeg den til fineværet kom igjen. Da jeg skulle starte den igjen for første gang etter å ha stått stille, så ville den ikke komme opp i turtall i det hele tatt. Til slutt - med litt opp og ned med pedalen -kommer den opp i fart, men oppfører seg veldig rart, og hoster og harker på lavt turtall. Det hele ender med at den stopper opp. 
Så jeg nappet bare ut den ledningen som går inn i siden på luftmassemåleren og da går den akkurat som ny. Men skal selge bilen, så slik kan det ikke være. Dessuten har jeg lest at den bruker mye mer bensin. Så kjøpte ny LMM på ebay, og fikk den dagene etterpå. Skiftet og plugget inn igjen den ledningen i siden, og bilen gikk bedre enn noen gang i ca 10 minutter, før den stoppet opp i den travleste rundkjøringen i bygda. Kunne blitt grusomt pinlig, men klarte å starte den + gi full gass med en gang så fikk hostet meg hjem igjen. Så måtte bare plugge ut igjen ledningen, og nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Kan det være at den "nye" sensoren også er defekt ? Kostet bare 200kr på ebay, men ser helt fint ut. Eller er det noe annet som er problemet her ? Trenger sårt hjelp da den skal ut for salg snart som mulig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uoriginal elektronikk på BMW er som regel oppskrift på enda flere problemer. Jeg har også en E36, bare så det er nevnt.

 

Min begynte å kvele seg på tomgang, gå ujevnt og være ganske tungstartet når den ble varm. Her ser det ut til at en ny kamakselsensor gjorde susen (ikke hatt noen problemer etter det så langt). Det hjalp også å nappe ut LMM når bilen ikke ville starte etter å ha kvelt seg, men da kunne automatkassa gå i nødmodus og det var ikke helt fordelaktig.

 

Som sagt så er det fort gjort at billige kopideler ikke fikser noe som helst og fører til flere problemer. Da er det greiste å kjøre diagnose og evt. se på live-verdier når bilen fusker for å oppdage feil. Så kjøper du heller en brukt originaldel enn noe fra Ebay.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...