Gå til innhold

Lagre og lese fra fil. Best å lagre som objekt eller som variabel?


Anbefalte innlegg

Skal begynne på en oppgave hvor jeg skal lagre flere objekter (hus, person, bil, båt, etc) til fil og senere hente de ut igjen. Kunne legge til flere biler til en person, båter til person, fjerne enkelt bil fra person, etc. Skal derimot kunne søke opp historikk senere så de kan ikke slettes helt.

 

Tanken har gått rundt å bruke HashMap og LinkedList, men så dukket tanken opp om det er best å bruke objekt eller variabel (for person, bil, osv) når dette skal lagres, hentes frem, osv. Hva som er mest effektivt og enkelt. 

 

Knotete spørsmål, men håper dere forstår.

Lurer på hva dere tenker om dette? 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenker at det var et knotete spørsmål, ja. Ofte er det sånn når man ikke helt forstår spørsmålet selv. Og når man endelig har formulert det forståelig nok til å spørre noen andre, så går det ofte opp et lys og så behøver man ikke spørre. Merkelige greier ... :) 

 

Det er også ofte sånn at oppgaveteksten er litt avgjørende for hvilken løsning som er best. Hva står der, montro?

 

For min del skjønner jeg ikke hva du mener med at du skal velge mellom objekt og variabel. Tenker du på å serialisere en objektinstans, vs. å skrive variabelverdiene i instansen hver for seg til en kommaseparert fil? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
<personer>  
  <person name="per">
    <biler>
     <bil> ... <bil/>
     <bil> ... <bil/>
    < biler/>
    <båter>
      <båt> ... <båt>
    <båter/>
    <boliger>
      <bolig> ... <bolig>
    <boliger/>
  <person/> 
<personer/>
  

Du kan bruke Dom til å skrive xml og travarsere nodestrukturen for å kunne inserte inn i datastrukturen din. Kanskje du kan ha et atributt som bestemmer om noden din ikke skal displayes til vanlig (bare vises når brukeren vil se alle data (i tilegg til de som er "fjernet")). Husk at lister eller vektorer ikke er begrenset til å bare holde på primitive verdier (int, char osv), for de kan også holde på objektene dine :)

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Hvis du vil ha lettest mulig burde du implementere Serializable. Da har du en Datastruktur du lagrer.(objekt/oppbygning av objekter). Når det gjelder historikk så kan du alltids ha et felt for når bilene/båtene(objektene) ikke skal være i systemet. f.eks. sluttdato eller utleveringsdato e.l. Når du skriver søkefunksjonen din så trenger du bare ta en liten if om sluttdato == null e.l.

Endret av Piquet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...