Gå til innhold

Arbeidslogg på subdomene


Anbefalte innlegg

Heisann.

Jeg har den siste uke jobbet med å sette opp en løsnig for å loggføre arbeid fortløpende på en digital, rask og effektiv måte.

Jeg er av typen som er mye på farten, og har ikke altid med meg en fast notatbok å skrive i. Svært sjeldent faktisk. Og kalenderen har til tider fjernet oppføringer på merkverdig vis, og notater og slikt på telefonen blir fort rotete med tanke på at jeg noterer mye rart i løpet av dagene.

 

Så frem til nå har jeg notert arbeidstimer og annet på notislapper, i en dedikert notatbok for hver enkelt oppdragsgiver hvis jeg har den tilgjenlig, i en digital notatblokk som jeg har på maskina (NoteBook, Circus Ponies), og ellers som notater og kalender på telefonen.

Dette har vert ganske håpløst i slutten av måneden når alle timer skal telles opp, og gjøres rede for... Nå kan det godt være det finnes noe helt genialt til akkurat dette formålet, men jeg rakk ikke å kikke etter noe før ideen kom til hode på meg.

 

Jeg har nå satt opp et subdomene på mitt eget nettsted. Og her har jeg satt opp en digital arbeidslogg, med mulighet for flere brukere med sine egne oppdragsgivere, som altid vil være tilgjenglig. Om jeg er hjemme, på farten, eller ikke har min egen telefon/data tilstedet, kan jeg altid logge på, og loggføre utført arbeid.

 

Jeg har satt opp en testkonto som jeg hadde håpet noen kunne tatt en titt, og testet ut.

- http://worklog.kiledesign.no

- brukernavn: test

- passord: 0112358

 

- brukernavn2: diskusjon

- passord2: diskusjon

 

Alt som trengs å gjøre er å starte en ny økt, hvis det ikke alerede er en åpen en, og skrive ned hva man har gjort/gjør/må gjøre. Da blir denne handligen umiddelbart tidsstemplet og loggført til den aktuelle økten.

Når jeg er ferdig med økten, kan jeg avslutte, og den totale tiden kalkuleres og presenteres.

På denne måten føler jeg selv at jeg har full kontroll, og kan rask og enkelt redegjøre hva jeg har gjort i slutten av måneden. Jeg slipper å gå gjennom flere notatbøker (både papir og digitalt), lete gjennom telefonen, og finne (les: lete etter) lapper her og der...

 

Dette er kun første utkast av en fungerende versjon. Den loggfører det jeg ønsker, og presenterer det på en akseptabel måte. Jeg har testet den nå i noen dager, og den gjør en god jobb så langt.

Designet er så som så. Dette er et arbeidsverktøy, så design er ikke det som er viktigst - nå hvertfall.

 

Det som blir viktig i første omgang, er å gjøre den dynamisk med tanke på oppdatering av nåværende tidspunkt ved loggføring, samt henting av oppdatert data fra database etc.

 

Igjen, her er innloggingsdata for å teste litt... Tar gjerne i mot tips og slikt.

Foreløpig er den i hovedsak tilpasset mobil da det er den jeg benytter den mest. Men visningen i selve arbeidsloggen er også tilpasset større skjermer...

 

- http://worklog.kiledesign.no

- brukernavn: test

- passord: 0112358

 

- brukernavn2: diskusjon

- passord2: diskusjon

Endret av Yawa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Virker som en helt funksjonell arbeidslogg dette. Det finnes et utall logger der ute så det kan kanskje være lurt å ta et skritt tilbake å tenke om du har mer lyst til å bruke tiden fremover på å videreutvikle denne eller jobbe med de aktuelle prosjektene ;)

 

PS: siden din er veldig mye mer sexy uten bildene på grid_9 og grid_3 header. Prøv selv og se hva du synes!

http://kiledesign.no/assets/images/layout/svg/background.svgzvar veldig stilig!

Lenke til kommentar

Det finnes nok en del løsninger som kan dekke mitt behov. Det er jeg ikke i tvil om. Men når jeg får en ide, så må den gjennomføres.

Og så er det moro å jobbe på noe man har skapt selv. En ting er at det bygger opp portfolien - at jeg kan vise til noe jeg selv har bygget opp selv, men det gir også endel lærdom og erfaring.

 

Takk for tilbakemelding på hjemmeisden. Hyggelig at du likte bagrunnsbildet :)

Den siden er forøvrig bygget på en "gammel" platform jeg utviklet for en tid tilbake. Så den tar seg ikke så bra ut på mobile enheter med mindre enn 1024px i bredden - trur jeg.. Samme gjelder den personlige hjemmesiden. Skal snart flytte de over på den nye platformen - den jeg har bygget dette prosjektet på - som bygger på såkalt mobile first layout. Da blir det nok en omjustering av hvordan elementene presenteres, og ser ut.

Endret av Yawa
Lenke til kommentar

Man avslutter økten når man endrer fra "stempel" til "ferdig". Man kan der også velge å pause økten.

Men den står på "stempel" som standard da det er det man som oftes benytter.

 

Jeg valgte å gjøre det slik så jeg slapp å ha flere knapper. Men godt mulig dette ikke var den beste løsningen. Personlig funker det veldig greit slik. Noen flere som tenker at det var vanskelig å finne ut av?

Endret av Yawa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...