Gå til innhold

Godt kjøp? Evt. alternativer


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Var nylig og kjøpte en PC fra den lokale Elkjøp-butikken, da jeg så de hadde tilbud på en stasjonær PC og jeg var på utkikk.

 

Tenkte først å bygge PC selv, men hadde relativt lite budsjett da jeg ikke bruker PCen ekstremt mye, men ville ha noe som fungerer når den først brukes.

 

Det jeg lurer på er om dette var et ålreit kjøp mtp. kostnadene, og om det evt. finnes alternativer? Har jo 30 dagers åpent kjøp, så om det finnes alternativer som er bedre i samme prisklasse, så vil jeg vurdere disse.

 

http://www.elkjop.no/product/data/stasjonar-pc/LE57329940/lenovo-ideacentre-k450-stasjonar-pc

 

Det er maskinen, og tilbudet var på 4995,-

 

 

EDIT:

Den brukes til enkel spilling. Dota2, h1z1, CS:GO - men ønsker selvfølgelig å spille andre spill fremover i tid. Tanken min var å bytte ut skjermkortet når jeg ser at dette trengs.

Endret av supersayain
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er aldri lurt å kjøpe prebuilt til spilling. Bygge selv vil jo alltid være billigst, men til spill er prebuilds forferdelige.

 

Delene de setter sammen er ikke på samme nivå, du får en veldig kraftig CPU, og sitter igjen med en veldig svak GPU. De aller fleste spill er mer avhengig av GPU enn CPU, så du ender opp med en PC med dårlig ytelse.

 

Hvis du ikke vil bygge selv, kan du kjøpe hos komplett

https://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=10989

Denne er på et veldig bra tilbud for øyeblikket. Du får utrolig mye mer for pengene. Et GTX 960 er MYE kraftigere enn et GTX 745. GTX 745 er jo det svakeste spillkortet de selger (etter det begynner de med GT istedenfor GTX)

Merk at denne kommer med 240 GB SSD så hvis du foretrekker lagringsplass foran ytelse så kan du bytte den ut med en 2 TB HDD, eller eventuelt bare legge til en HDD i tilegg.

 

Men aldri noen gang kjøp PCer som dette. Er veldig på grensen til svindel.

Lenke til kommentar

Er helt enig i første svar her. Det er klart skjermkortet ikke er noe særlig å skryte av, og at 960 er veldig mye bedre enn det som sitter i per nå.

 

Poenget mitt er bare at hvis jeg skulle gått opp 2500 kroner i pris, så ville jeg selvsagt valgt å bygge dette selv eller å kjøpe noe fra komplett i den prisklassen. På denne PCen kan jeg jo bytte ut skjermkortet når jeg ser at dette trengs, og bruke de 2000kr ekstra når det faktisk betyr noe for meg. Om det noen sinne kommer til å gjøre det.

 

Per i dag får jeg jo kjørt både dota, h1z1 og csgo helt ok.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

 

 

Er en helt OK PC, men det er ikke særlig gunstig dersom den skal brukes til gaming. Mitt syn er at en bør bygge dersom en skal ha gaming rig, slik at du vet hva som er inni PCen din, og slik at du da eventuelt kan velge å oppgradere på et senere tidspunkt. Det kan du selvfølgelig gjøre med den PCen du har kjøpt, dog med en del begrensninger. F.eks dersom du vil ha et annet kabinett, så funker nok ikke det så bra, da du sikkert må kjøpe nytt hovedkort i samme slengen, men dersom du da hadde gått for å bygge, så hadde det vært opp til deg selv hva du ville ha. Det som også er fint med å velge kabinetter er om du da er lyd sensitiv, så er det alltid greit å kunne kjøpe et kabinett som faktisk er "lydtett".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...