Gå til innhold

Nyutdannet midt på treet


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Går ut med bachelorgrad til sommeren innen info.sys. Har C i snitt, kan grunnleggende programmering i php, js, java. Ellers grunnleggende it-strategi og MIS, ikke at jeg har skjønt hva det er godt for.

 

Har søkt på et par trainee stillinger i de store selskapene, uten hell. De ser vel bare på B+.

 

Har problemer med å finne "entry level/junior/trainee" stillinger ellers når jeg surfer finn, nav, teknojobb, digi osv osv. Hvordan går jeg frem? Er i Vestfold med pendleravstand til hvertfall lysaker.

 

(tldr)Er det usannsynlig å få seg IT jobb med C i snitt? Hvem vil ha en gjennomsnittlig nyutdannet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har samme studie og samme snitt. Null problem å få jobb, men du må nok forvente at du må finne en litt lavere jobb og få litt erfaring før du rykker fremover. Med det sagt er det dog ingenting i veien for å prøve. Mange bedrifter er mer opptatt av deg som person enn om du har C eller B i snitt. Litt aktuelt er det jo også hvilke fag du har høye/lave karakterer i og hvor relevante de er for stillingen. Jeg har bare A/B i de rent tekniske fagene og litt mer ymse i de øvrige. Det er litt slitsomt å lete etter junior/entry/trainee stillinger, men de finnes bare du leter lenge og godt nok.

 

Vurder også å kontakte bemanningsbyråer som f.eks Experis IT, AcademicWork e.l. De kan ofte hjelpe deg med å finne jobb.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for gode ord. Det er vel litt annen kultur her enn i statene, hvor jeg har fått inntrykk av at internships er veldig viktig, for å ikke snakke om utviklingsprosjekter man driver med ved siden av skolen.

 

Du sier de ser på deg som person. Vet du noe om intervjuprosessen? Har vært innom endel intervjuer i min tid men aldri til IT jobb. Er det tekniske intervjuer med koding og slikt?

Lenke til kommentar

Det er litt ulik praksis, men generelt er intervjuet delt opp i en personlig og en teknisk bit ja. Noen sender ut standardiserte tester på forhånd, som f.eks i den første jobben min måtte jeg ta en PHP-test før intervjuet og der var det kun ett intervju. I det siste jobben jeg fikk måtte jeg til førstegangsintervju hvor det kun gikk på meg som person, deretter fikk jeg en case-oppgave jeg skulle løse før andregangsintervju med lederen for den avdelingen jeg søkte meg til. Det intervjuet gikk mer i dybden på hva jeg kunne/ikke kunne, men også en del personlighet.

 

En god, ryddig, konkret CV og søknad er også ekstremt viktig samt at du er godt forberedt på selve intervjuet. Finnes tonnevis av tips på nettet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...