Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

babyboks - hva synes dere om idéen?


Anbefalte innlegg

Oppsiktsvekkende "nyhet"

(er blitt oppmerksom på at dette ikke er noen ny idé, lengre nede i tråden)

 

http://www.vgtv.no/#!/video/108964/stat-i-usa-vil-tillate-moedre-aa-forlate-babyer-i-en-boks

 

Ser for meg at pedofile ala Josef Fritzl sitter og overvåker disse boksene. Tar for seg før 911 utrykkningen når fram. :hm:

 

Eller fortvilte homofile par som ønsker å adoptere, kan når også forsyne seg :green:

 

Men, stakkars alle de barna som må vokse opp hos uegnede foreldre, som ikke har gått igjennom adopsjonsscreening. Det blir betydelig billigere å "adoptere", eh KIDNAPPE unger fra disse boksene, enn å gå igjennom et adopsjonsfirma hvor man må betale med både nyrer og armer for å ha råd til det.

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde ikke lyd på video om dette ble nevnt der, men jeg tipper den låser seg når noe legges på vekten og at da kun personalet, som da er på vei, kan åpne den. Ser heller for meg scenario der skøyere legger noe annet rart (illsint grevling med rabies eller noe) der inne for å så vente og se når det dukker opp en stakkar.

Edit: Er nok uansett et bedre alternativ enn de som forsøker spyle ungen sin ned i toalettet osv.

Endret av esoteric
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Poenget er jo at boksen skulle være uovervåket på utsiden. Slik at mødre kunne levere fra seg barnet (byrden for dem), til vilt fremmed statskontrollert viderebehandling, enten det blir fosterhjem eller barnehjem.

 

Enten eller, overvåket eller ikke. Mødrene skal jo føle seg uovervåket, slippe å ha kontakt med "argusøyne" i det de leverer i fra seg, slik at spedbarna skal slippe å bli myrdet av sin egen mor - som er blant de andre triste mulige eksemplene.

 

Kidnapping blir i såfall ikke nødvendigvis kjent for mor som leverer fra seg. Kjøpesenterkidnapping vil ødelegge en hel barnefamilie, noe bokskidnapping ikke nødv. vil. Kidnappingen er like fullt ikke særlig bra for barnet, eller de som måtte vite om den.

 

Kjenner litt på ordspillmuligheter nå :wee:

 

returordnig for klær.. returklær.. RETuRBarn

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg har ikke sett den saken der, men sist jeg leste om noe sånt så var det i Polen og da var boksen montert på veggen til sykehuset og det gikk en alarm inne på sykehuset når noen la fra seg baby.

 

Jeg ser for meg at en slik ordning kan misbrukes også. Kanskje jenter som egentlig vil ha ungen sin blir "overtalt" til å gi fra seg...

Lenke til kommentar

Jeg har ikke sett den saken der, men sist jeg leste om noe sånt så var det i Polen og da var boksen montert på veggen til sykehuset og det gikk en alarm inne på sykehuset når noen la fra seg baby.

 

Jeg ser for meg at en slik ordning kan misbrukes også. Kanskje jenter som egentlig vil ha ungen sin blir "overtalt" til å gi fra seg...

Å bare slenge en baby i en boks og la en tilfeldig fremmmed ta seg av den synes jeg i utgangspunktet er kvalmende. Det er alt for mye som kan gå feil. Det kan bli en "vane" i stedet for en dyr abort, vi vet aldri om ungen blir hentet i tide, vi har ingen anelse om hvem som henter ungen, og slettes ikke hvorfor ungen blir hentet. Noen kan tjene store penger på å hente unger og selve dem videre. Og hva med pedofile? De får jo varene levert på døren, for å si det sånn...

 

Jeg liker mye bedre den greia med at boksen henger på veggen på et sykehus, og en alarm går når noen legger ungen der. Da vet vi at ungen blir tatt godt vare på. Selvsagt vil den da havne i systemet, så noen bra oppvekst blir det ikke nødvendigvis. Men det kan bli langt bedre enn hva den ville fått normalt (om moren er en junkie, ikke er i stand til å ta seg av ungen osv.) Det blir mye av det samme som å adoptere bort ungen, bare enklere for moren/foreldrene. Det er nok ikke alltid lett å levere fra seg ungen til en villt fremmed person og si man ikke er i stand til å ta seg av den. Men igjen, det kan lett misbrukes også.

 

At noen kan presses til å levere fra seg ungen er selvsagt ille, men det skjer nok alt for ofte uansett. Noen blir presset til abort, noen blir presset til å adoptere bort ungen osv. Vi kan ikke alltid fokusere på det negative. Noen ganger må man stole på at folk vet hva de gjør.

Lenke til kommentar

Alternativt man kan opprette egne avdelinger, som er lagt opp på en så diskre måte at en mor eller andre kan smette tilnærmet usett inn. Det kan jo testes en del bygg-layout i forhold til forskjellig omkringliggende "mark/asfalt" slik at testpersoner finner ut hva som er ubehagelig setting og hva som er litt tryggere setting.

 

Disse avdelingene kunne hatt folk som er så varme og fordomsfrie at de bare tar i mot uoppfordret og imøtekommende og sier takk. Ellers må det jo bli med sånne mer upersonlige og litt halvfarlige baby-bokser. Vanskelig med en mellomting, høyttaler hvor det sitter en varm person i andre enden (mikrofon) og sier takk?

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...