Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Legge laminat i trapp


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Vi har en trapp som har teppe men vi planlegger å legge laminat der. Vi har fått beskjed om å rive av teppet og skrape vekk alt det gamle. Problemet er at når man river teppet henger en del filt fra teppet igjen i limet. Det er veeeeeldig mye jobb å få skrapet dette rent.

 

Kona mener at man bare kan la dette ligge og lime oppå, men jeg og faren min mener vi bør fjerne så mye som mulig av det gamle før vi legger på laminaten.

 

Hva mener dere? Og har noen tips for å få fjernet tepperestene som henger igjen? Vi har prøvd med sitrusrens og limfjerner men det hjelper ikke noe særlig. Tepperestene er veldig vanskelig å få skrapet av da det bare smuldrer opp i små biter.

 

Se bilde

 

post-308505-0-63372000-1420829081_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen limsorter bløtes og løses med matolje. Men om dere allerede har prøvd citrus-rens uten hell, så garanterer jeg ikke at det virker. Varmepistol kan også være til hjelp.

 

Selv ville jeg latt teppet ligge som trinnlydsdemping og lagt laminaten oppå. Det er vanlig å legge noe mykt under laminat og parkett, så jeg ser ikke noen grunn til at dere skal fjerne alt, men har dere begynt å fjerne teppet, så bør dere i alle fall fjerne det jevnt, sånn at det ikke er kuler og dumper under laminaten.

Lenke til kommentar

Dersom du oppsøker et utleiefirma av el-verktøy, vil du kunne låne maskin fra dem som er beregnet nettopp til den type jobb som dere skal utføre. Multikutter kan brukes. Jeg ville likevel ha valg egnet maskin for arbeidet. Med egnet verktøy, er du ferdig med jobben langt raskere, mindre jobbytelse, enn med multikutter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...