Jump to content
Sign in to follow this  
RBW

GUIDE: Nettleserguiden – oktober (Ekstra)

Recommended Posts

Annonse

Jeg for min del bruker fortsatt Opera 12.17, med Chrome som sidebrowser.

 

Same her. Har leitt etter andre nettlesarar som kan tilby noko so enkelt som vertikale tabs, men anten er det implementert heilt på trynet (Chrome/Opera post 12) eller so går nettlesaren so treigt elles at det ikkje er verdt det (*Fox).

  • Like 2

Share this post


Link to post

Skjønner ikke helt den greia med hva som er galt med minnebruk hos nettleseren? Sitter på ei maskin med 32GiB installert ram, og hva bryr det meg at nettleseren bruker ca 500MB når den har 5 åpne faner? Absolutt ingenting!! Jeg merker ikke noe til det på MBA'en min med 4GiB med ram installert heller.. So what's the point?

Edited by iStereo
Typo
  • Like 3

Share this post


Link to post

Jeg for min del bruker fortsatt Opera 12.17, med Chrome som sidebrowser.

 

Jeg bruker fortsatt Opera 12.17 som hoved-nettleser på desktop, og jeg bruker nok Chrome nest mest der, men på Surface Pro er det Firefox Aurora som fungerer best for meg. Det er godt å ha flere alternativer, men Opera har gått fra å være et proaktivt selskap som innførte masse unik verdi til markedet, til å være et reaktivt selskap som forsøker å oppdatere sin utdaterte kopi av Chrome så raskt som mulig etter at Google gjør endringer. Opera har gått fra å være en av nettleser-verdens viktigste aktører til en av av de minst viktige. Men de tjener penger på det, så de lever vel godt med å ha gitt opp.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Skjønner ikke helt den greia med hva som er galt med minnebruk hos nettleseren? Sitter på ei maskin med 32BiB installert ram, og hva bryr det meg at nettleseren bruker ca 500MB når den har 5 åpne faner? Absolutt ingenting!! Jeg merker ikke noe til det på MBA'en min med 4GiB med ram installert heller.. So what's the point?

 

Gamle Opera hadde en fantastisk minnebruk. Ved flere hundre faner var det sjeldent at det ble mer en noen få gigabyte. Chrome med tilsvarende bruk idag kommer på godt over 20GB, hvor jeg har sett over 40GB på det meste. Mye av grunnen til det er at hver fane kjører som en egen prosess, og da er den noen ting som må være der. Det er ikke så merkbart om du bare bruker 1 -> 20 faner, men når du bruker 40+ vinduer, hver med 10 -> 200 faner, er det ikke like gøy.

 

Opera, du var den beste, hvorfor gav du opp!? Både best og norsk... Nå sitter vi med FireFox som har vokst seg for stor for eget ve og vell, og chrome som funker, men spiser ram som om det var en utømmelig resurs.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...