Gå til innhold

Endre pinkode på Bankkort/skifte kort


Delvis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Høh. For å endre kode på bankortet, måtte du sperre det du har og bestille nytt kort med ny kode til kr 150.

 

Kortet koster fra før kr 300 i årsgebyr.

 

Søren altså, jeg er også kunde i denne banken Santander , der du kan få er sånt "Gebyrfri Visa Gold", koster ingenting og kan vel brukes likt overalt som det andre, eller?
Flere fordeler i det, reiseforsikring også.

 

Må vel være bede få seg et sånt kort kanskje, også bare kutte ut det andre? :hmm:

Lenke til kommentar

Fuck årsgebyrer - penger ut av vinduet. Klarer meg fint uten, med gebyrfrie VISA og MC.

 

Ja det er det jeg mener. Leste litt mer om det "gebyrfrie VISA gold" der. Det står:

"Ved kontantuttak påløper det renter fra uttaksdato. Bruk på postkontor, i banker, minibanker, regningsbetaling og overføring til konto regnes som kontantuttak og belastes med de kostnader kontantuttak medfører."

 

Er litt uklar der. Har også Mastercard(Cresco access). Har brukt det lite men mener det er sånn, at så lenge jeg bare sørger for å ha nok penger på den saldoen (som jo har et kontonr) , får jeg aldri noen faktura, renter og slikt.

 

Er det sånn med Visa gold også, at det bare er til å ha nok penger stående på saldoen, så blir det ikke noen ekstra kostnader ved uttak i minibank, bruk i butikk osv? Og du får ikke tilsendt fakturaer?

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Har ikke Visa Gold. Selv har jeg DNB student, selv om jeg ikke er student :)
Det at et Visa er gebyrfritt betyr ikke at det er gratis på bruk - tar jeg ut penger, i inn og utland, bruker jeg VISA. Til varekjøp i butikk og på nett bruker jeg MC. Både Mastercard og typiske VISA credit (som trolig VISA Gold er) så påløper det rente fra første krone. Rentene er likevel forholdsvis lave (vanlig er vel 15-25% årlig rente) så blir ikke store rentekostnadene på en måned - bare sørg for å betale det du skylder ved forfall. Videre kan du vel ta ut penger i butikk med mastercard (i Norge) når du er innom å kjøper X og Y - da er det gebyrfritt.

 

Hvis du har penger inne på et Mastercard bruker du det som et debit kort og således er vel litt av poenget borte - men ja, du vil nok ikke få faktura så lenge du har positiv saldo. Har et par forskjellige mastercard og setter jeg inn mer enn jeg skylder så vil disponibelt beløp stige deretter - om det gav mening.

På VISA gold er det nok ikke slik - rente fra første uttak, er rente fra første uttak - så det spiser nok bare av beløpet du har satt inn - men det er jeg ikke sikker på så du får lese vilkårene, eller kontakte Santander eller de andre som tilbyr Gebyrfri VISA.

Lenke til kommentar

Hmm. Ja rektig. ja etter det jeg har sett, er det ulike vilkår her og der, etter hva Visa kort man har. Det jeg har, bruker jeg jo fritt på alle ting. Både minibank, varekjøp butikk, og ligger inne på nettsider som Amazon osv og Paypal.
Og en ting til, det er Trumf reistrert inne i kortet. Så jeg behøver ikke bruke trumfkortet, det ligger inne i bankkortet.

Kanksje best å ha det som det er likevel. Kan ikke fordra plynder og spesielle ting man må se etter og passe på hele tiden. Så det er kanskje verd 300 pr år å ha det eneklt og greit.

Lenke til kommentar

VISA debit får du i alle banker - og du kan legge inn trumf på alle debit-kort koblet opp til en konto. Ingen VISA debit knyttet opp mot en konto som har gebyrer på uttak og varekjøp innenlands nå til dags - så om du søker litt rund finner du garantert en bank med VISA uten årsgebyr. Eventuelt er ikke kort som dette spesielt dumme. Kredittkort med Bank Accept, men du må likevel betale rente fra første krone ved uttak i minibank. Eventuelt kan du bruke et Visa Credit kort - fungerer som vanlig VISA, men er et credit og ikke debet kort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...