Gå til innhold

Beste trådløse ruter som virker i en hel 4-mannsbolig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor stor er boligen? Mur eller tre? Hvor mange brukere/enheter? Hvor stor kapasitet har linjen? Og så videre.

 

Det nærmeste du kommer en router som har god nok wi-fi er nok et Unifi long range AP sammen med en Asus ac68u. Men uten noe info så kan du nok ikke hjelpes. Du bør også forberede deg på at du må ha flere AP og en god og kraftig router i bunn. Med mindre du sitter med en 5Mbps linje.

Lenke til kommentar

Det må vel være billigere og bedre å ha 4x TP-LINK AC750 Wireless Gigabit Router 433Mbps at 5GHz + 300Mbps at 2.4GHz, 802.11ac/a/b/g/n, 4-port Gigabit Switch og sette forskjelle trådløs kanaler og koble de sammen med switch og TP kabel, en å ha en monster ruter Asus RT-AC3200 å dele på alle. Da ingen ruter støtter 10 gigabit og gir dårlig dekning på lengere rekkevidde med vegger og mur i mellom.

Lenke til kommentar

Vi trenger mye mer info. Byggtekniske data som tidligere nevnt, samt antall klienter og hastighet på nettet.

En mulig løsning er en Ubiquiti Edgerouter + x antall AP (POE). Da strekker du CAT6 kabler til hvert AP, så mange du trenger for å dekke hele 4-mannsboligen. Det finnes programvare som kan hjelpe deg å planlegge et slikt wlan.

Men alt kommer an på antall brukere/klienter etc.

 

En annen løsning er å bygge en pfSense brannmur/router + POE switch + POE APer. Med pfSense har du stor kontroll på båndbreddebruk og har avanserte løsninger hvor du f.eks kan gi leilighet 1 f.eks 100mbit og leilighet 2 100mbit. Du kan også prioritere enkelte protokoller eller tjenester, f.eks http trafikk.

 

Men hvis du har en treg ADSL linje eller noe i den gaten, tror jeg du kan glemme å dele denne båndbredden med hele 4-mannsboligen. En vanlig trådløsrouter klarer heller ikke dekke hele 4-mannsboligen, samt håndtere all trafikken. I 2014 er det ikke uvanlig med mange klienter i heimen, nettbrett, mobiler, laptoper osv.

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...