Gå til innhold

Nytt objektiv ønskes til Nikon D3200


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

som er godt egnet for fotografering av levende og bevegende objekter (fly, o.l).

Ikke noe som er så altfor dyrt, helst :)

Den kombinasjonen er bortimot umulig siden et teleobjektiv designet for og "fange" raske bevegelser koster.

 

En 70-200 f/2.8 er nok det som er mest overkommelig prismessigst og da gjerne brukt.

 

Tamron og Nikon har utgaver av denne.

 

Et annet alternativ er en 50-500, 100-500 eller tilsvarende, i godt lys burde disse også fungere sålenge objektet som skal fotograferes har litt avstand til kameraet. Du finner disse relativt rimelig på bruktmarkedet, både på foto.no og finn.no finner du mye brukt fotoutstyr tilsalgs.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Er de to sistnevnte gode for å ta bilder av fly? :)

Hvis du kommer nærme nok.

 

Det er egentlig ikke noe fasitsvar på det. Tenker du fly i vanlig flyhøyde, 10km eller deromkring er det ikke nok, og du vil heller ikke finne noe som er nok, og skulle du finne det likevel er det så mye forstyrrelser i luften at det ikke blir bra bilder.

 

Men hvis du står ved rullebanen, og kommer relativt nærme vil en 300mm kunne gi bra bilder. Ser du på en av zoomene med maks 500mm som Nautica linket til, eller Tamron 150-600mm (som koster vel 10000) kan du omtrent doble avstanden og sitte igjen med like mye detaljer.

 

Et flyshow, som for eks det som var ved Rådhuset/Aker brygge i Oslo for 2-3 år siden får du fine bilder når flyene er på det nærmeste, men det blir fort for smått når de er et stykke unna.

 

En annen ting er at jo lenger brennvidde du har desto vankseligere er det å håndholde over lengere perioder pga vekt, og det er også vanskeligere å få skarpe bilder på de lengste brennviddene.

 

Mitt ideal hvis jeg skulle kjøpt noe (realistisk) i dag ville vært Tamron 150-600mm, men du kommer et godt stykke også med en 300mm. Kjøper du 55-300 er det en relativt billig (i denne sammenheng) inngangbilett til telezoomer og gjør at du kan komme i gang. Det vil da være en bra sjanse for at du vil ha noe bedre om en stund, men det er alltid vanskelig å vite eksakt hva man trenger uten en del erfaring.

 

Hvis du tenker på fugler også er det litt samme problemstilling, 300mm er da litt knapt (synes jeg), men man må bare starte et sted.

Endret av se#
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...