Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Etter mye om og men har PCen min endelig ankommet, men jeg har et problem:

 

Når jeg skrur maskinen på blir skjermen ofte svart i det den laster Windows. Maskinen fortsetter å rulle, men ingenting skjer. Jeg må derfor skru den av. Når jeg så skrur den på igjen får jeg feilmelding fra BIOS som sier "overclocking failed". Den tar meg deretter inn i BIOS. Når jeg så starter maskinen på nytt fungerer det igjen (vanligvis). Dette skjer regelmessig og er forferdelig irriterende. Jeg har enda ikke overclocket CPUen og alle BIOS instillinger står på Default. Jeg skjønner ikke hva dette kan være. Jeg gjorde et raskt søk på google. Der finner jeg en artikkel med samme type problem (http://rog.asus.com/forum/showthread.php?13783-Rampage-IV-Extreme-quot-Overclocking-failed-quot-message-w-no-overclock). Den tråden konkluderer med at PSUen er unsufficient og at det er grunnen. Jeg har kjøpt en Corsair 860AX som dere vet. Det burde være mer enn nok, selv med 2x GTX 980?

 

Hjelp!

Lenke til kommentar

Da har jeg prøvd å bytte BIOS ved hjelp av Rampage sin BIOS Switch. Samme problem. Skjermen blir svart i det den laster windows, neste gang maskinen skrus på får jeg "overclocking failed" error og blir kastet inn i BIOS. Derfra starter jeg maskinen på nytt og da kommer jeg inn.

 

Jeg har også prøvd å kjøre en lav "auto overclock" og da begynner den ikke å laste Windows engang.

Lenke til kommentar

Koble ut alt som ikke er nødvendig som f.eks. raid-kontrollere og lydkort.

 

Det første jeg ville prøvd så er å oppdatere bios, deretter kjørt med bare 1 rambrikke og deretter med en annen rambrikke.

Er du sikker på at volt, mhz og timings på cpu/ram er stilt riktig?

Prøv også med bare et skjermkort, og deretter det andre.

Har du koblet alt riktig til PSU? Dersom den er modulær og multirail er det meningen at du skal spre lasten utover flere rails. Det kan hende du kobler alt til samme punkt på psu og da har den langt ifra spesifisert watt til rådighet.

 

Har du prøvd pcen på andre kurser i huset? Kan være ustabil strøm fra veggen.

 

Har du formatert og lagt inn windows på nytt? Har ikke vært borti driverproblem som fører til slik feilmelding, men jeg ville forsøkt det siden du nå har utelukket feilkilder utenom psu, cpu og hk.

Har du da fremdeles feilen er det bare å returnere defekt del. Ville vært bra om du hadde en annen psu liggende du kunne teste med.

Endret av Pycnopodia
Lenke til kommentar

Da har jeg prøvd å bytte BIOS ved hjelp av Rampage sin BIOS Switch. Samme problem. Skjermen blir svart i det den laster windows, neste gang maskinen skrus på får jeg "overclocking failed" error og blir kastet inn i BIOS. Derfra starter jeg maskinen på nytt og da kommer jeg inn.

 

Jeg har også prøvd å kjøre en lav "auto overclock" og da begynner den ikke å laste Windows engang.

Regner med at du la inn bios 0801 ?

 

http://api.viglink.com/api/click?format=go&jsonp=vglnk_14134068231988&key=7777bc3c17029328d03146e0ed767841&libId=94343e72-be39-41f2-9715-0c506ec3ea18&loc=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Ft%2F1510001%2Fasus-rampage-v-extreme-owners-thread&v=1&out=https%3A%2F%2Fwww.mediafire.com%2F%3F3rak9p83hvzt16h&ref=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Fusers%2Fsubscriptions%2Findex%2Fview%2Fthreads&title=Asus%20Rampage%20V%20Extreme%20Owners%20thread&txt=0801

 

Dette er nyeste bios ;)

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Hei igjen, og takk for gode svar.

 

Nå har den slått seg helt vrang og vil ikke laste Windows i det hele tatt. Får også kun lastet bios gjennom SAFE_BOOT nå.

 

Gode forslag her. Jeg skal prøve alt sammen imrgn ettermiddag.

 

Har ikke oppdatert BIOS, nei. Gjør det imrgn.

 

Jeg har spredd lasten på flere rails, men jeg har muligheten til å spre de ytterligere. Jeg prøver det. Kan du utdype det å ellers koble alt "riktig" til PSU. For meg så ser det ganske "straight forward" ut.

 

Har prøvd på flere kurser i huset.

 

Jeg har forøvrig en Corsair HX1000W PSU, men jeg har ikke mod kablene til den lenger. Jeg antar at jeg ikke kan bruke kablene fra min nye AX860 ettersom at det står at de kun skal brukes til ax860/860i?

Setter stor pris på all hjelp. Trenger den hjelpen jeg kan få nå;)

Lenke til kommentar

Agreed.

 

Dog, 2x 6 pin til 8-pin er ikke de verste løsningene, ja faktisk en av de bedre rent elektrisk sett. I hvert fall om det er to separate 6-pin.

 

Da er det verre med de som har felles 6-pin og 8-pin på samme kabel.

Eller denne fæle 2x molex til 6-pin (den var jo helt katastrofe). :eek: Da kunne man risikere brann ganske raskt, om man ikke hadde kalkulert lastene.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Eller denne fæle 2x molex til 6-pin (den var jo helt katastrofe). :eek:

 

Hvis et skjermkort krever 2*8p og du skal supplere med molex så trenger du optimalt sett 4 separate molex-kanaler per port på skjermkort, altså 8 kanaler. Skal du da ha 2way SLI trenger du 16 kanaler. Stemmer ikke det?

 

Tar da utgangspunkt i at 2 stk molex (kanaler ikke plugger) = 1 stk 6p PCIe og 2 stk 6p =1 stk 8p.

 

Edit: Uansett blir det spagetti

mess-of-cables-cords-300x199.jpg

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Nja, blir ikke helt riktig. Tankegangen er riktig, men i overgangen fra 2x 6-pin til 8-pin, så har de overdimensjonert, mens ved 2x molex til 6-pin så har de underkalkulert. Totalt sett så blir det til at du trenger 3 stykk molex-kanaler for å erstatte en 8-pin optimalt sett. Har du totalt fire 8-pin innganger så trengs 12 stykk Molex-kanaler.

 

Og med 3-4 molexplugger per kanal, så blir det totalt oppimot 48 molexplugger som du må ha liggende å slenge i kabinettet. IKKE veldig kult nei. :p

Edit:
Ja, fordi 2x 6-pin til 8-pin er noe overdimensjonert så kan det i teorien gi bedre elektriske egenskaper enn en enkel 8-pin faktisk. ;) Men vil selvsagt øke kaoset.

(to moderne 6-pin har totalt 10 aktive ledere (8-10 med splitter), mens en 8-pin har 6 aktive ledere) Og tross for at ledningen blir litt lengre med selve splitteren, så vil det bli vesentlig mindre spenningsfall resten av veien tilbake til PSU, da du fordeler det utover 10 ledere.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...