Gå til innhold

EVGA 1000w G2 eller Platinum?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Platinum og gold etc.. er bare en svært grov sortering, som ikke får med seg noen viktige fakta.
Men det viktigste er at begge to er bygd på samme design, og under samme produsent, som er SuperFlower. (er nesten identisk med Superflower Leadex-serien, som bruker en noe bedre vifte og en litt støre kondensator)

 

Hvis valget stod mellom de to, så anbefaler jeg ironisk nok at du kjøper: EVGA SuperNOVA G2 1300W (gold-sertifisering). Hvorfor?

 

Rett og slett fordi effektiviteten er nesten helt lik den på SuperNOVA 1000W Platinum, prisen er lavere, og den yter 300W mer. Win, Win, Win.
Hvorfor er det slik?

Jo, fordi platinum-sertifiseringen gjør at dens markedsverdi øker. Dette øker prisen de kan ta for den. Deres 1300W modell er akkurat ikke god nok for å klare platinum, da effektiviten akkurat synker under kravet ved 1300W belastning. Men fra 0-1200W, så er den faktisk i platinum-klassen. Og slik kan det ofte være på PSUer.

 

EVGA kunne velge mellom å kalle den platinum, og så si at det er en 1200W PSU. Eller utnytte designet helt ut, slik at den tåler 1300W, og heller se seg fornøyd med gold-sertifisering. Og man driter jo i selve sertifiseringen, så lenge effektiviteten er den samme, right?

 

Oppsummert: Vurderer du SUPERNOVA 1000W platinum til 1690kr, så kan du like godt ta SuperNova 1300W Gold, som er bedre på alle mulige punkter i praksis. At den ikke klarer 1300W med platinum-effektivitet spiller ingen rolle, for deres 1000W-platinum modell klarer ikke dette overhode. :wee:

 

 

Edit: Tok det ikke med tidligere for å unngå forvirring, men om man virkelig skal få den optimale PSUen så er nok beste valget å gå for Superflower Leadex 1300W Gold til 1700kr. Den koster 100kr mer enn Supernova 1300W Gold, men de 100 kronene ekstra er brukt på å gi deg en bedre og noe mer stillegående vifte. ;)

 

Personlig gikk jeg for EVGA'en, rett og slett fordi det var den eneste på lager, og at forskjellen er liten, og jeg driter i den lille forskjellen i støy. Men det er ikke sikkert det er slik for deg.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...