Gå til innhold

Det motsatte av "traust"


Delvis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vågal, motebevisst eller frampå, kanskje. "Rocka" :)

 

Ja "Rocka" tror jeg hvertfall beskriver det ganske bra i et ord. Problemet er at det er et begrep som vel bare brukes på østlandet (muligens andre steder, men ikke på vestlandet hvertfall). Må være et offisielt ord som passer for alle tror jeg

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er det som er vanskelig da. Men en traust person er på en måte tradisjonell, sindig og rolig. Noen vil si kjedelig og gammelmodig, ja kanskje endog tungsindig av seg. Noe sånt har hvertfall jeg oppfattet ligger i uttrykket "traust" om en person.

Hmm. Dette er en halvveis negativ beskrivelse av personen. Ordboka har en mer positiv vinkling: stø, pålitelig, solid. Jeg stemmer mer for ordboka, men vil ikke helt avfeie din tolkning heller.

Problemet er at vi lærer ikke et ords betydning fra ordbok, men at en hører andre bruker det. Når en da hører ordet brukt om Olav, så tar man Olavs egenskaper og tillegger ordet den betydning. Men dere har kanskje litt ulike oppfatninger av Olav, så da har en det gående. Så kommer jeg, kanskje fra en annen kant av landet, med min erfaring om hvordan ordet blir brukt. Det er jammen rart vi forstår hverandre så noenlunde ihvertfall!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...