Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er en snart 17 år gammel jente som har to eldre søstre. (En er to år eldre, og en er 7 år eldre). Jeg har alltid hatt litt problemer med dem, spesielt den eldste søsteren min, fordi det er så stor aldersforskjell mellom oss. Men nå er jeg utrolig lei det.

 

De kaller meg fjortis hele tiden, selv når jeg bare svarer på et spørsmål og for eks. høres litt sliten ut.. Det er som om de er ute etter å plage meg og tirre meg. Jeg har mange ganger reagert litt dumt, for eks. ropt til dem eller noe, men det siste året har jeg prøvd å heve meg over det. Men nå lurer jeg på om noe er enten galt med dem eller meg.

 

Nå nettopp begynte eldste søsteren min å kalle meg fjortis, bare fordi jeg sa jeg ikke gadd å bli med i butikken. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg har prøvd å fortelle dem at jeg ikke skjønner hvorfor de er sånn mot meg, og jeg er aldri frekke mot dem, men uansett hva som skjer så er de frekke mot meg.

 

Hvis det hjelper så er den eldste søsteren min hovedproblemet tror jeg. Hun er sint hele tiden, og krangler med alle minst en gang hver dag. Jeg bare orker ikke mer, fordi hun kjefter på meg for den minste tingen.

 

Er det noe jeg kan gjøre? Kan noen hjelpe meg? Er det noen storesøstre der ute som kan forklare søstrene mines oppførsel? For hvis jeg ikke får noen forklaring snart så kommer jeg til å knekke sammen pga. alle disse stygge kommentarene deres..

 

Forresten, beklager hvis det ble litt mye gjentagelser..

 

Tusen takk på forhånd.

 

- en trist lillesøster

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Istedenfor å tenke på at det bare er de som er i mot deg, har du tenkt på om det faktisk er noe du kan gjøre for at de skal kjefte mindre?

 

Sier du alltid nei når de spør om ting? Kanskje hun/de syns det hadde vært ålreit å ha med søsteren sin i butikken? Når man er i en familie er det fort gjort å besvare et nei med "faen du er så lat as!" fremfor å si den egentlige grunnen til at man spurte (at det hadde vært ålreit om du var med).

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Jeg sier ikke alltid nei til ting, pleier ofte å være åpen for sånne ting, fordi jeg vet at de blir sure hvis jeg sier nei, men en sjelden gang har jeg ikke lyst til å være med, og de klikker...

 

Ja, jeg får vel bare vente til vi alle blir voksne, men det er vel sånn at alle søsken krangler hele livet..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...


Neida.

Det går nok over. Folk har sine gode og dårlige dager, og det kan fort gå utover andre begge veier ja.
Men husk på at søstrene dine (garantert) er kjempe glade i deg :) Og de mener nok ikke noe vondt i det de sier.
Prøv å finne på noe med dem, tilbringe litt tid med dem. Fortell dem at du virkelig ikke setter pris på det de sier, og at du blir såret av det.

Det med flytting er normalt etterhvert, og forholdet blir annerledes ja. Men du skal huske på at det så og si alltid er diskusjoner med dem man bor sammen med over tid. Uansett om det er familie/venner/kjæresten osv osv. Alltid. Men jeg tør påstå at det til syvende og sist er familien som setter høyest pris på deg, husk på det :)


Hilsen en store søster i en jenteflokk av 4 jenter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...