Gå til innhold

Augustfest 2014 - Oys - Fra noob til glad amatør


Anbefalte innlegg

Bruker: Oys

Deltagernivå: Kandidat

Tema: Fra noob til glad amatør - Kjøpte mitt første speilreflekskamera for 2 uker siden og målet er vel å lære meg kameraets funksjoner godt og forhåpentligvis kunne ta noen ok bilder underveis også.

Kamera: Canon EOS 100D

Linser:

- Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM (kit linse)

- Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

- Kommer kanskje en prime linse etterhvert også

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

14802348234_270c2e976e_b.jpg

Radiostyrt seilbåt på Lutvann, Oslo.

 

Camera: Canon EOS 100D

Exposure: 0.001 sec (1/800)

Aperture: f/5.6

Focal Length: 237 mm

ISO Speed: 100

 

Fikk noen første leksjoner i dag:

- Ikke vær redd for å ta hundre bilder; om man ikke gjør det kan det være for sent... Det blåste i grunn litt for mye for modellbåten og plutselig var den borte på andre siden av vannet.

- Og hold kameraet noenlunde i vater! Likte i grunn bedre lyset i spoileren under, men skjevt og båten borte i bølgene... vel, vel, neste gang!

 

 

 

 

14804712935_32035430fb_b.jpg

 

 

 

Øystein

Lenke til kommentar

Må si meg litt enig. Jeg hadde ikke reagert så mye på den skrå vannkanten bak, så lenge seilstaget står relativt rett, og det gjør det jo :) Syns det også er et mer ryddig bilde.

 

Sentrerte motiver kan være bra, men et motiv som dette tror jeg hadde hatt godt av å følge tredjedels regelen sånn nogenlunde. Du trenger ikke å ta bildet på nytt - bare beskjære det litt inn fra nedre høyre hjørne.

 

Rent komposisjonsmessig bærer bildet du valgte ut samme preg når det gjelder komposisjonen, men her ville jeg beskåret inn litt fra nedre venstre hjørne. Dette, i begge tilfeller, for å få med mer av fartsretningen.

 

Du har truffet godt på motivet, og det er absolutt det viktigste. Har man gjort det, er det veldig mye man kan ordne i etterbehandlingen. Velkommen som fotoentusiast. Gleder meg til å følge Augustfesten din videre :)

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Tusen takk for gode tilbakemeldinger og forslag til forbedringer! Måtte nok google tredjedelsregelen, heldigvis før det begynte å lyne og tordne og internettilgangen røk hjemme. Prøvde å beskjære bildene som du sa Andreasfe, med rom i fartsretningen, og det gjorde seg virkelig. Gode tips!

 

Med det i mente, så ble kameraet med på tur i skogen med hundene, men et annet viktig poeng som Epp kom med, rotete bakgrunn, gjorde vel i grunn til at jeg forkastet det meste derfra (et i spoiler).

 

Endte til slutt opp med dette som dagens fangst:

14812097322_3ab73d74b1_b.jpg

 

 

 

14789455716_68d426afd1_b.jpg

 

 

 

Øystein

Lenke til kommentar

Dette bildet var bra! God komposisjon, godt lys og du har fått frem dybde i bilde ved at hunden ser skrått bortover. Fine linjer.

 

Nå vil det ikke alltid være slik at man kan få til bilder uten at bakgrunnen er rotete, forstyrrende, men man prøver å unngå det. Det største problemet til spoiler bilde ditt er at hunden går i ett med bakgrunnen. Blikket vårt dras til lyse partier i et bilde, så når hunden er så mørk blir det til at man ser fort på bakgrunnen. Sammenlign med det bilde du valgte, her ser du hvordan lyset fremhever hunden. Så for spoilerbilde til å virke så kunne kanskje litt forsiktig bruk av blitz hjulpet.

 

Men dette er bra! Fortsett slik!

Lenke til kommentar

Tusen takk for gode tilbakemeldinger! Fikk ikke lastet opp noe i går, men fikk i det minste tatt noen bilder, så de kommer nå.

 

3. august

Gårsdagen var en grå dag, det avspeilet seg i dagens bilde. Klarte nesten ikke å bestemme meg for hvilket jeg skulle velge ut, men endte opp med følgende:

 

 

 

14850108423_2daaa579df_c.jpg

 

Runner-up:

 

 

14643541470_f23975f0cd_c.jpg

 

 

 

Øystein

Lenke til kommentar

4. august

Hadde sett ut et fint motiv dagen før, men da jeg kom fram oppdaget jeg at batteriet for tomt for strøm og kameraet fungerte særdeles dårlig. Etter en lading ble det i stedet en tur i hagen. Følte det ikke ble 100%, men en fin øvelse.

 

Litt uklart, men..

14830782845_97f6a1b126_c.jpg

 

Må snart legge av meg uvanen med å dra inn to bilder... Klarere, men mer uryddig. Noen må jo spørre seg om jeg ikke har tatt til meg noen av rådene ;)

 

 

14644156138_6d9991d97d_c.jpg

 

 

Øystein

Lenke til kommentar

Fin komposisjon på det siste her. (Min smak)

Takker :)

 

Bilde 5. Fin minimalistisk komposisjon. Gode fargetoner. Jeg ville klippet bort litt av bildet da det er mye dødplass som jeg ikke synes gir noe ekstra. Spesielt siden de to hovedobjektivene er så nært hverandre.

Ja, når jeg kom hjem etter fotorunden så tenkte jeg at burde enten ha fått plassert månen litt lenger til høyre, eller dratt det opp på høykant med månen enten litt opp eller bak måken. Så tenkte jeg at det ble vel noen supermåne-bilder etterhvert, men været tillot dessverre ikke det :/ Takk for kommentar!

 

Bilde 5 - høyst severdig med den kompen... :)

Tusen takk! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...