Gå til innhold

Augustfest 2014 - Andreasfe - Sort/hvitt JPG rett fra kamera


Anbefalte innlegg

Bruker: Andreasfe
Deltagernivå: Pingle
Utstyr: Fujifilm X-E1 og X-E2 med ymse optikk.
Utfordring: Sort/hvitt JPG rett fra kamera

Etter en lang og lat ferie regner jeg med at August blir ganske så hektisk på jobb. Derfor vil min oppgave være å eliminere jobben med etterbehandling av bildene. Jeg skal kun benytte JPGs rett fra kamera (med Fujifilms innebygde sort/hvitt-filmsimuleringer). Jeg vil dog tillate meg å gjøre utsnitt og eventuelle opprettinger av horisont, men der går grensen.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig bra komposisjon! B&W rett fra kamera er OK, har enn del potensial fra RAW. Vet ikke om man kan justere jpg prosesseringen i kamera, men forstår dette er en del av festen så ikke noe problem :-)

 

Stusser dog litt på ISO 2500 kombinert med 1/500

Endret av Epp
Lenke til kommentar

Takk for hyggelige kommentarer.

 

Det var ingen tanke med alle trekantfigurene, men kjekt å se i etterkant. Den eneste tanken var å få med diagonalen og få leggene vertikalt. :)

 

 

 

Stusser dog litt på ISO 2500 kombinert med 1/500

 

Når jeg går rundt å gjør gatefoto setter jeg gjerne en rask minimum lukkertid (1/250-1/500s), slik at jeg er sånn noenlunde sikker på å kunne fryse eventuelle menneskelige bevegelser. Jeg er heller ikke redd for at kameraet skal bevege seg opp i øvre del av ISO-skalaen (bruker auto-ISO 200-6400), særlig ikke når det er snakk om sort/hvitt :)

 

Akkurat her hadde jeg ikke trengt såpass rask lukkertid, og kunne jo da såklart begrenset ISO-verdien en del. Hadde jeg dog begynt å fikle med innstillinger her, så hadde jeg mistet motivet ;)

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

 

...så da forstod jeg ikke helt hastverket med 1/500 ;)

Så lenge lukkerhastigheten er på under ett sekund, tror jeg ikke det gjør noe innhogg i hastverk eller ikke...(joda, jeg så humoren...:))
Jeg er vant med å jobbe med ISO 100-200 og maks 1600 i SH, så må hele tiden balansere mot lukkerhastigheten :) Mente ikke å si at bilde var hastverk. Endret av Epp
Lenke til kommentar

Jeg stod klar og ventet på et blikk fra den eldre herremannen rettet mot de to yngre damene han passerte. Det kom aldri, så det ble ikke den fangsten jeg håpet på. Jeg ville tittet bort :)

 

Bilde 2: Jeg kikker ikke

 

14871023212_4090584393.jpg

 

Fujifilm X-E2 + Fujinon XF 27mm f/2.8

1/200s - f/8 - ISO 800

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...