Gå til innhold

Resepsjonistyrket


lenas

Anbefalte innlegg

Er det noen her med erfaring som resepsjonist? Jeg synes dette yrket høres ut som noe for meg, da jeg er glad i å jobbe med mennesker, serviceinnstilt, liker å jobbe effektivt og ser for meg en senere jobb på et hotell i utlandet. Vil noen si litt om ulike oppgaver ved jobben, og eventuell god/dårlig erfaring? :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det går kort og godt ut på å lære deg ein heil del rutiner som du må gjere kjapt og automatisk, og samstundes kunne smile og ta i mot gjestar på ein varm måte. Den kjipe delen av jobben er viss hotellet er overbooka og du må skaffe husrom til skitsure gjestar. Det er stor forskjell å vere resepsjonist på eit stort hotell og eit lite hotell. Viss hotellet er stort, har du smalare oppgåver, men viss hotellet er lite, bør du òg rekne med å stelle rom og ordne frokost, i alle fall ein gong i blant.

 

Det å vere resepsjonist er ikkje spesielt godt betalt i Noreg, og i utlandet er det så klart ikkje betre. Dette er noko du burde tenke på. Men det er òg slik at hotellbransjen er ein av dei bransjane der det visstnok skal vere lettast å stige i gradane.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...