Gå til innhold

Hvordan fungerer et jobbintervju?


Anbefalte innlegg

Jeg har bare hatt èn jobb og nå er jeg ferdig etter 5 år. Har faktisk aldri vært i et jobbintervju og fikk min forrige jobb pga. bekjente.. :p

 

 

Jeg driver nå å søker på jobb innenfor anleggsbransjen, asfalt, etc.

Det er sikkert litt annerledes intervju hvis man søker på høye administrative stillinger, kontor-stillinger osv. hvor IQen, kreativeten din og lignende må testes. Men ser for meg at et intervju til en stilling som asfaltarbeider er bare for å se om vedkommede er grei og har sosiale antenner.

 

Hva er din erfaring med intervju? Hvor lenge varte intervjuet? Hvilke spørsmål ble stilt? Ble det mye smalltalk? Følte du at intervjuern fikk vite mer om deg enn det som sto i søknaden og CVen din? :)

Endret av Jumper123
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med mindre du søker en høy stilling , så vil det som regel bli spurt disse standard spørsmålene : Hvorfor skal vi velge deg? , Hva er dine negative og positive sider? etcetc. Og ja , intervjueren vil få veldig mye bedre innsikt i deg som person når han intervjuer deg

Lenke til kommentar

Hvor lenge et intervju varer, hvilke spørsmål som stilles osv er nok mye avhengig av arbeidsgiveren, stillingstypen og ikke minst deg selv. Jeg har gjort en del intervjuer i det siste, og de varierer veldig. Enkelte kandidater får man en bra tone med og det blir en del smalltalk - det er positivt.

Vær forberedt på de litt "ubehagelige" spørsmålene som feks hva er dine negative sider / forbedringsområder. Å ikke kunne stille med et svar her er ikke bra, jeg opplever det i alle fall som svært negativt om folk ikke finner forbedringsområder i seg selv - det kan vitne om dårlig selvinnsikt og ha mye å si for personligheten.

 

Og ja, en arbeidsgiver får MYE mer ut av et intervju enn bare en søknad og en CV. Intervjuet kan være helt avgjørende for om du får jobb eller ikke. Mitt tips er at du stiller med et åpent sinn, forberedt på et par litt "personlige" spørsmål om deg selv, og smil! Du skal ikke i fengsel, eller avhøres på noe vis, du skal møte en potensiell arbeidsgiver du skal jobbe og samarbeide med i kanskje årevis framover. En god start allerede på intervjuet er alfa og omega :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...