Gå til innhold

Leter etter et speilreflekskamera - ikke altfor dyrt.


Anbefalte innlegg

Hei. Ble litt inspirert til å ta bilder av natur osv.. Tenkt da å skaffe meg et speilreflekskamera, men usikker på hvilket som ville passet en nybegynner som har et budsjett på rundt 3-4 tusenlapper.

 

Som sagt, å det være lett for nybegynnere som meg, ikke altfor dyrt.. Helst et av de mest kjente merkene, som f.eks Sony eller Canon. Takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stort sett alle kameraer passer til nevnte bruk, alt fra små lommekameraer til de dyreste speilrefleksene. Du må gi mer informasjon om hvorfor du vil ha speilrefleks og hvor mange objektiver du regner med at du kommer til å kjøpe.

 

Kommer du til å ta bilder i fint vær, eller i uvær, dag, natt, skumring...

Lenke til kommentar

Ser du for deg foto som en fremtidig hobby?

 

Ser du for deg at du kommer til å ville investere flere tusenlapper i optikk, blitzer, stativer, annet utstyr fremover?

 

Hvis svaret er ja på disse, ville jeg kjøpt meg en pent brukt Nikon D7000 eller en pent brukt Canon 650D/700D eller tilsvarende, samt en enkel kitzoom. 3-4000kr er litt trangt budsjett for et nytt kamera med optikk, om man skal ha et kamera man kan vokse litt med synes jeg.

 

Hvis svaret er nei, ville det sannsynligvis være et mye bedre kjøp med et godt kompaktkamera, slik som f.eks Sony RX100.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig med andre kommentarer. Du stiller et veldig generelt spørsmål og det gjør det vanskelig å styre deg i riktig retning. Tenker du med natur ting som blomster, landskap, fosser osv osv vil nesten ethvert kamera fungere bra og det er ikke sikkert at du trenger speilerefleks. Tenker du dyr og fugler må du være nøyere med valget, og da er speilrefleks et bra alternativ, med unntak av at du ikke kommer så veldig langt med 3-4 tusen.

Lenke til kommentar

Ja, natur som blomster, når man f.eks er på ferie på ukjente steder. Foto kan være en hobby ja, tenker ihvrfall å bruke det på utflukter.

3-4 tusen rekker ikke så langt, men du kan få en del ved å kjøpe brukt eller litt eldre modeller som fortsatt er tilgjengelige nye. Et par eksempler:

 

Panasonic G5 med 14-42, 3000: https://prisguiden.no/produkt/panasonic-lumix-dmc-g5-166131

Nikon D5100 med 18-55 VR, 4100: https://prisguiden.no/produkt/nikon-d5100-146474

 

Begge disse har innebygd søker og skjerm som kan vris, hvis du ikke trenger dette er det mye enklere å finne gode tilbud. En normalzoom som følger med er nok for å komme i gang, men du vil ikke komme nærme nok til små blomster, insekter osv. Litt større blomster går derimot bra.

Lenke til kommentar

Det mange med speilrefleks oppdager er at disse kameraene kan være store å ta med seg på turer, og at de derfor stadig sjeldnere blir tatt med på tur.

 

De fleste kamera er bra til å ta bilder i godt lys, men noen er bedre enn andre hvis man stiller strengere krav.

Skal man ha et "godt" kamera så er dette for noen et kamera til et par tusenlapper, mens for andre er det snakk om minst ti ganger dyrere for å få fotoutstyr de føler er brukbart.

 

Uten å vite noe mer om ditt bruk vil jeg føye meg til de som anbefaler et godt kompaktkamera som Sony RX100 eller Canon S110/S120/G15. Det vil fort bli dyrt å kjøpe et speilrefleks med objektiv som gir bedre bilder av blomster og natur enn disse gir. Skal du ha gode bilder av fugler så kommer du ennå kortere med ditt budsjett.

 

Er du på jakt etter et godt kjøp så kan du kikke på denne listen over fotokupp. Den blir jevnlig oppdatert med dagens kupp/tilbud på gode kamera:

http://f32.no/fotokupp

Lenke til kommentar

Har hatt et lite speilrefleks selv, og synes det var det som var til rett bruk, til mine formål. Har også sett påå vanlige kompakt kamera, og deretter heller valgt Speilrefleks. Så jeg håper på noen som vil gi meg link/test til et rimelig og greit kamera, som ikke koster skjorta.

Takk :)

Lenke til kommentar

Her er to generelle speilreflekser som er billige og som tar veldig gode bilder. Skal du ta skikkelige nærbilder så trenger du et makroobjektiv i tillegg, skal du ta bilder av ting på lang avstand så trenger du et teleobjektiv også.

 

http://www.japanphoto.no/nikon-d3200-m-18-55-vr-0018208925100-007#.U7Kns2eKA5s

 

http://www.japanphoto.no/canon-eos-1100d-m-18-55mm-is-ii#.U7KoOmeKA5s

 

Men vil innsatsen din som fotograf stå i stil med innsatsen når du skal kjøpe kameraet så les posten til Frobe en gang til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...