Gå til innhold

Nytt AC Stæsj på Microplex


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Varför i all världen är den tanken så liten? Om man ändå ska fylla upp två 5.25 bays, vaqrför inte utnyttja platsen maximalt? Samma sak gäller ju om man sätter den hängandes i toppen på lådan. Tycker den är allt för dyr och liten för att man ens ska överväga att köpa den. Ett par skivor plexi på Clas Ohlson är ju allt man behöver för att göra en perfekt anpassad vattentank... Dessutom är ju det mer w00t!

 

//LD

Lenke til kommentar

 

baff, du har ikke kontroll over hva som lager varme...

 

Motstander lager ikke mere varme en de er beregnet for, i så fall så er det produsenten av det de er montert i sin feil, for da er de underdimensjonert.

 

Kontensatorer lager ikke i utgangspunktet varme uten at det sendes vekselstrøm inn på de, å da trekker de vanvittig med strøm og sikringen i psu går, så det går ikke ann å sende 220v veksel inn på dem. (nå kommer noen helt sikkert til å nevne de kondensatorene som står på 220v motorer som går på 1 fase nett, da må jeg svare med at, du sender ikke 200v inn på den, du kjører 220v gjennom den)

 

det eneste som lager varme foruten mosfetene er transformatoeren, og den er kuttet ut i nyere (smps - Switch Mode Power Supply) psu'er, men den varmed som den lager utgjør ingen fare.

 

og til sist, det minst fintfølende i hele maskinen, foruten knappene i fronten, så er psu den minst fintfølende komponenten i hele maskina....

 

så når jeg lager vannkjølinga mi no, så er det psu jeg gler meg mest til å få stillere.

Motstander kan faktisk bli brennvarme, ofte de som fungerer som balast som er ganske grove, 5-10W f.eks. Jeg klarer ikke holde fingeren på slike i mine elektriske apparat..gjør du? :D

 

Kondensatorer kan bli ganske varm de også.. i en slik switche psu er det relativt store kondensatorer som brukes til glatting i flere trinn. Rippelspenningen fører til at det går mye strøm gjennom dem, så de er ikke noe å spøke med.

 

Alle komponenter som det går strøm i vil utvikle varme. Jo kaldere (mot nominell temperatur) de har det, jo bedre driftssikkerhet og levetid får man.

 

Tyner man en vanlig 400W psu, så vil rundt 170W bli utviklet inne i selve psu, ved en virkningsgrad på 70%.

 

170W er endel å ta hånd om.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...