Gå til innhold

Skal sette opp ny server. Er dette bra valg av komponenter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sikkert. Hvor mye minne og disk hadde du tenkt og ha i den?

BTW, hvorfor står det "120 V" på den Coolermaster'n? Dersom det betyr 120 volt, så ville jeg vurdert en annen.

 

Det referer til størrelsen på radiatoren; 120mm.

V er ein slags produktbetegnelse CM brukar for tjukknaden på radiatoren.

 

Ser ok ut, men du treng vel minnebrikker og skjermkort og? Eller har du slikt frå før av?

Endret av tabbeber
Lenke til kommentar

Tenker han vil bruke integrert GPU, hvilket her holder i massevis.

 

PErsonlig hadde jeg nok heller gått for en stillegående og rimeligere luftkjøler og heller lagt i litt mer for å få en god strømforsyning (ikke at jeg har noen erfaring med AXP - har egentlig aldri hørt om merket og prisen var lav).

 

Personlig hadde jeg nok også foretrukket å gå for Intel-plattform. FX-4350 blir på en måte overkill for de fleste i NAS-sammenheng og er en prosessor som har et relativt høy strømforbruk. Stabilitets- og kompatiblitetsmessig har jeg best erfaring med Intel-plattform. Selv en Pentium G-prosessor ville jo her trolig gjøre en superb jobb. Litt avhengig av hvordan man ser for seg at dette skal brukes, vil det for mange i hjemme-NAS-sammenheng ei heller være noen spesiell ytelsesforskjell om man her hadde gått for en Atom-basert løsning. Selv med en del aktive brukere samtidig kan en Atom-løsning levere mer enn god nok ytelse.

 

Og hvor mange disker skal det egentlig inn her, siden det kjøpes forgrenere for SATA. Er jo gjerne en god del SATA-kontakter på de fleste PSU-ene. Er vel sjeldent man ser noe mindre enn 6 stk.

Lenke til kommentar

Hadde vel selv sikkert gått for en prosessor i Pentium G3000-serien (Haswell). Hvis ikke støynivå er überviktig vil sikkert selv den medfølgende kjøleren gjøre jobben godt hvis disse prosessorene også leveres som boxed. Mener å huske at prisene her er ca. 400 kroner for G3220 på 3 GHz.

 

Har ikke helt oversikt over hva som blir det beste å anbefale når det gjelder rimeligere LGA1150-hovedkort. Skal du ha et kort med 6 stk. SATA-porter faller de aller billigste ut. Personlig hadde jeg vel her gått Asus basert på generelle erfaringer, uten at jeg har konkrete erfaringer eller lest noe spesielt med tester av kort i dette prissegmentet. Bør jo se på hva som ellers er av funksjonalitet og det kan jo være verdt å sjekke at andre brukere har ok erfaringer med nettverkskontrolleren på kortet. Selv på de rimeligere kortene bruker dette stort sett å være ok i dag, men alltids verdt en sjekk. Har vel best erfaring med kort som har GbE-kontroller fra Intel eller Marvell, kontra Realtek som man ofte finner på de rimeligste. Men det er nok nyere REaltek-brikker som vil være helt ok og ikke ha noe problem med å levere 1 Gbps i praksis.

 

Strømforsyning - trolig kan du også klare deg fint med mindre enn 500 watt i en slik konfigurasjon. men nå er nødvendigvis ikke prisforskjellen fra 400W til 500W så veldig stor. I den situasjon der jeg bare skal bestille en strømforsyning uten at det er helt spesielle krav ender jeg vel ofte opp med Corsair eller Cooler Master. Har generelt hatt veldig gode erfaringer med Corsair - selv de rimeligere modellene deres.

 

Det er snakk om å kjøre FreeNAS med Ext-filsystem, eller vurderes ZFS? Da er jo ECC-minne en vurdering, og da blir det andre krav til hovedkort og prosessor også.

 

Ellers ender du jo opp med en pris på dette som tilsvarer en mellomklasse-NAS for SOHO fra f.eks. Synology, Asustor eller Netgear med fire diskplasser?

Endret av c.m.
Lenke til kommentar

Eneste er at driverne som nevnt er bedre hos Intel i BSD, spesielt anbefales det å unngå Realtek nettverkskort da driveren i BSD for denne er en "Hack job" deluxe.

Du kan overleve uten ECC RAM, er en liten risiko å ta men du er like utsatt om du kjører mdadm med EXT4 eller NTFS i RAID.

 

Årsak nr 2 til at man burde velge Intel er rett og slett strømforbruk, på tomgang ligger Intel en del lavere og dette kan gi lavere strømregninger noe du vil merke på en 24/7 maskin.

Lenke til kommentar

Eneste er at driverne som nevnt er bedre hos Intel i BSD, spesielt anbefales det å unngå Realtek nettverkskort da driveren i BSD for denne er en "Hack job" deluxe.

 

Dette er FUD, med mindre du har noen relevante linker å vise til (hjelper ikke med en masse synsing i forum-innlegg).

Realtek driveren (re(4) i FreeBSD) funker bra til vanlig bruk med dagens hovedkort og chipsett, uten problemer overhode.

Det eneste relevante problem-beskrivelsen jeg har sett er at noen har hatt problemer med Jumbo frames i gigabit-nettverk, og i den beskrivelsen var det ikke utelukket at feilen skyldtes andre enheter i nettverket.

 

Det er riktig at historisk sett (vi snakker her om 8 - 10 år siden) så har det vært problemer med Realtek-driveren. Det er på tide og glemme det nå.

Lenke til kommentar

Tja, jeg har ett merkelig problem som gutta bak er enige skyldes Realtek, NIC'et rett og slett sovner inn og våkner ikke opp igjen med enkelte switcher.

Samtidig er policyen annerledes hos Intel enn Realtek når det gjelder drivere, de er mye mer åpen og vil derfor ofte ha mer forbedringer.

Ett annet punkt er at Ixsystems nekter å selge deg noe annet enn Intel av akkurat samme årsak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...