Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Blue Screen of Death


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har nylig kjøpt en stasjonær PC av en PC-bygger. Han bor litt unna meg, og skal komme å se på dette, men ikke før om noen dager så prøver å finne ut av hva som er galt da jeg kjeder meg i hjel uten PC.

Når jeg slår på PCen får jeg valgene "Launch Startup Repair" og "Start Windows Normally". Launch Startup Repair resulterer i at det står "Windows is loading files...." og når den er ferdig med det får jeg instant BSOD, og denne feilmeldingen:

10405267_10152200633766275_5396340343582

 

Deretter må jeg slå av maskinen manuelt, om jeg velger Start Windows Normally kommer også denne feilmeldingen opp, men kun en liten periode før den restarter seg selv.

Har prøvd å restarte BIOS ved å ta ut batteri, har prøvd å ta ut alle minnebrikkene, har prøvd å starte den uten grafikkortet.

Noen som har noe forslag til hva jeg kan prøve? Lurte på å innstallere Windows 7 på nytt fra ekstern harddisk, men har ikke noe Windows 7 versjon, og det er heller ingen CD-leser på maskinen så jeg kunne prøvd det på den måten. Hvis jeg eventuelt tar den litt mindre lovlige metoden og laster ned en Windows versjon, er det mulig å legge det inn på en ekstern harddisk og innstallere derfra? Har evt en helt ny harddisk jeg kan sette i maskinen å få innstallert over Windows 7 når jeg får startet maskinen. Sånn den er nå vil den ikke slå seg på i hele tatt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Greia er at jeg får opp MSI-bildet hvor det jeg valgene: Press TAB to switch to POST, or DEL to run BIOS setup, or F11 to run setup. Etter dette går det rett til "Launch Startup Repair" eller "Start Windows Normally" kommer ikke til Windows logoen i hele tatt. Har tatt ut alle minnemodulene utenom en, har også prøvd å bytte den ene som står igjen så ikke det er den det er noe feil med.

 

EDIT: Prøvde å holde inne F8 helt fra maskinen starter, men kommer ikke inn i noe safemode.

Grafikkort: MSI N580GTX Twin Frozr II
Motherboard: MSI z77A-GD55
Powersupply: CFT-650-14CS

Harddisk: Samsung SP2504C
Minnebrikker: Corsaid 4GB (2x2GB) DDR3

Endret av Barnslig
Lenke til kommentar

Kan det at du ikke kommer inn i BIOS være relatert til at tastaturet ikke er aktivisert enda? Jeg har selv et USB tastatur som skal "boote" og for å komme meg i BIOS så må jeg kjøre med et eldre Logitec tastatur.

 

Er det slik at du får opp noen feilkoder forut eller under POST? Ellers så er det ikke så mange grunner til at du ikke skal komme deg inn i BIOS.

 

NTFS.sys er en fil som er relevant for Harddisken din. Denne filen inneholder informasjon om partisjoner osv, og blir sjekket av systemet rimelig tidlig i BOOT-prosessen, men jeg trodde ikke den skulle hindre deg i å komme inn i BIOS.

 

Siden du ikke har CD-spiller kan du kanskje forsøke å skaffe en minnepinne som er konfigurert som boot-disk. fant en link hos seagate som kanskje kan være til hjelp.

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/187511en?language=en_US

Lenke til kommentar

Alright, var det jeg var ute etter, visste jo ikke hva som skapte problemer i hele tatt, men utifra min lille erfaring med PCer og hardware hadde jeg prøvd å eliminere en etter en ting.

Har også fått denne bluescreenen da PCen bare slo seg av tilfeldig:

28xBs9B.jpg

 

har hatt litt problemer med at maskinen får diverse feilmeldinger etter jeg kjøpte den, kan dette også komme fra harddisken? Har meget lite peiling på slikt. Tusen takk for hjelpen, forresten!

Lenke til kommentar

Begge de to bildene du har lastet opp henviser til problemer med minnet, det kan være RAM brikkene, sporene for RAM (altså hovedkortet) eller vekselfilen på hard disken. Siste tvilsomt, men dog skal det ikke sees bort fra.

 

Er det snakk om hardware feil, så tviler jeg på at en reinstallasjon av Winodws 7 hjelpe.

Lenke til kommentar

Nå har jeg fått en ny harddisk av han jeg kjøpe maskinen av, og problemet har endret seg litt. Nå får jeg startet opp maskinen og kommet til "Loading Windows". Får også kjørt Startup Repair nå uten at den automatisk går i bluescreen, men selvom jeg kjører Startup Repair og gjennomfører denne og trykker ferdig slik at maskinen skal boote, så begynner den å laste inn Windows før den gir meg en bluescreen i et halvt sekund før den automatisk rebooter.

q1iF2cW.jpg

 

Dette er error-meldingen jeg får opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...