Gå til innhold

Problemer med rear mic jacks på lydkort og onboard lyd


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har koblet til mitt Astro A40 headset til pcen nå men får ikke mikrofonen til å virke på andre porter enn front panel. Det jeg ønsker er å bruke mic porten til lydkortet jeg har men PC-en nekter at jeg bruker andre porter enn front panel for mic. Her er en oversikt over hva som virker/ikke:

 

Avspilling:

 

Onboard jacks - 1 stk front, 1 stk bak (begge virker for lydavspilling)

Lydkort - 1 stk bak (virker for lydavspilling)

 

Innspilling/Mikrofon:

 

Onboard jacks - 1 stk front, 1 stk bak (mikrofon virker på front, ikke på bak)

Lydkort - 1 stk bak (mikrofon virker ikke på denne bakre porten heller)

 

Her er hva jeg har gjort etter å ha snakket med ASUS support (lydkort: ASUS Xonar DX):

 

1. Installert flere versjoner av deres drivere for Xonar DX (inkludert en unsupported 3rd party modifisert versjon av deres driver)

 

2. Onboard lyd har blitt avslått i BIOS og i tillegg deaktivert i "enhetsbehandlig" slik at all inspilling/avspilling skal gå igjennom lydkortet.

 

3. I avanserte instillinger har jeg tatt vekk kryss for å bruke "front panel mic" og har i tillegg satt på mikrofon boost.

 

4. Alle mic portene blir detektert og jeg setter da den mic porten jeg bruker som "standard inspillingsenhet".

 

5. I kontrollpanel --> "Maskinvare og Lyd" finnes et program som heter Realtek HD-lydbehandling og etter å ha åpnet programmet har jeg satt "avanserte instillinger for enhet" til "Adskill alle inngangkontakter som uavhengige inngansenheter."

 

I "Realtek HD-lydbehandling" programmet (bare for onboard lyd) deketeres både mic og front i bakre porter, men av en eller annen merkelig grunn fungerer bare mic når den settes i front porten (jeg får da en popup melding "er dette mic inn enhet?"... eller liknende).

 

Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvorfor mic ikke fungerer i bakre port (onboard), så lenge den fungerer i front porten skal jeg ikke klage, men det at micen ikke fungerer i porten til lydkortet plager meg stort siden jeg har en splitt kabel for hodetelefonene og ønsker lyd fra lydkortet, og samtidig bruke mic porten til lydkortet.

 

Jeg nekter å tro at begge portene for mic på baksiden har røket siden avspillingsportene på baksiden er helt fine. Det ville da ha vært logisk om avspilling av lyd også ikke fungerte. Isåfall kunne jeg umiddelbart ha konkludert med at portene for lyd på hovedkort og lydkort var defekt.

 

For meg virker det som om det er en software som overstyrer her, og nekter PC-en min å godkjenne andre mic porter enn den i front panelet. Har noen av dere vært borti noe liknende? Jeg setter stor pris på all den hjelp jeg kan få!

 

PC-en er ferdigbygd fra komplett og splitter ny (under et halvt år gammel). ASUS og komplett anbefaler meg å sende inn lydkortet (noe jeg godt kan gjøre) men jeg tror ikke noe er defekt med lydkortet siden jeg har samme problem med bakre mic port for hovedkortet.

 

Det ble en lang stil dette her men håper at noen har tid til å se over mitt problem. Takker for all hjelp på forhånd.

 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Realtek driveren er for det innebygde lydkortet på hovedkortet. Normalt så skal Xonar kortene sin driver ligge nede ved klokken. Hos meg er det en sortfirkant med 5 blå prikker, nesten som ett terningkast 5 ser ut.

 

DX kortet har en lydinngang, som både er line-in og mic inngang. Mulig du må velge dette i lyddriveren.

 

Det høres ut som det er ett driver problem, I manualen, så er det porten lengst vekk fra hovedkortet som er mic inngangen. Denne kan også brukes som digital utgang. Mulig den er satt til dette i driveren. Mener å huske at man kunne velge det i enkelte drivere. Mitt kort har ikke denne funksjonen, så jeg får ikke sett det i min driver.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...