Gå til innhold

[Løst] Drivere - Hvorfor fra laptop-produsenten?


GXT

Anbefalte innlegg

Tittelen sier stort sett alt.

 

Til vanlig har jeg bare installert drivere rett fra maskinvareprodusenten (Intel-drivere for grafikk, Realtek-drivere for ethernet osv.), og til tider har jeg blitt rådet å installere driverne fra maskinprodusenten i stedet?

 

Er det virkelig noen praktisk fordel med dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk. Myth Busted.

 

Men ærlig talt er det vanskeligere og mindre intuitivt å laste ned drivere fra produsenten. Sitter her med en HP-laptop, og siden de byr på forskjellige drivere til svært like modeller/OS-versjoner ser jeg egentlig bare for meg at ikke-så-datakyndige mennesker bare blir mer forvirret av slike forslag...

 

Det eneste betydelige jeg har sett er BIOS-oppdateringer, ellers så har resten vært relativt tvilsomt med tanke på utdatert programvare.

 

 

Jeg trodde på et tidspunkt at de kanskje modifiserte enkelte drivere slik at de fungerte bedre med eksisterende løsninger de hadde implementert.

Endret av Raxzer
Lenke til kommentar

Combo grafikk drivere med intel + AMD , intel + nvidia har det vært oem (maskinvare produsentene) sitt ansvar å lage/kompilere. Det er svitsjbar grafikk.

Det er og ofte egne pci_vid_id og pci_dev_id på lekenes skjermkort i de bærbare.

Slik at f.eks amd's eller nvidias driver.inf fil ikke finner enhetene.

 

Egentlig har vel mobility grafikk drivere vært overlatt til maskinvare produsentene fra både AMD og nvidia i lang tid.

 

Brikkesett og sånt som usb/disk kontrollere er jo samme.

 

Men det er andre ting som definerer en egen produsents laptoper , spesialfunksjoner , strømstyinger , tpm , spesielle taste funksjoner og taster, m.m.

Lenke til kommentar

Mulig det forklarer hvorfor min gamle Acer-laptop til slutt nektet å kjøre krevende oppgaver på hovedgrafikkprosessoren. Etter diverse driver-oppdateringer opplevde jeg sjeldent aktivitet i den dedikerte NVidia-grafikken. Maskinen gjenkjente rett og slett ikke tyngre applikasjoner lenger.

 

Uansett, jeg ser i bunn og grunn ingen store fordeler ved å oppdatere HD Graphics 3000-driverne. Driver-notatene ser relativt tomme ut både hos HP og Intel...

Endret av Raxzer
Lenke til kommentar

Mange av produsentene ser jo helst at du laster ned alt gjennom deres sider, siden de da kan pushe på deg bloatware du ikke trenger eller vil ha, mens de tjener litt ekstra penger. Sitter med et MSI hovedkort å der skal de absolutt pushe på meg Norton internet security igjennom Live Update, så jeg Avinstallerte hele Live Update å laster heller ned drivere fra intel og Nvida sine sider

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...