Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kjøleskap bråker


Anbefalte innlegg

Jeg bor i en leilighet og sitter store deler av dagen under 2 meter fra kjøleskapet. Derfor er det ganske irriterende at det bråker så sinnsykt mye.

 

Noen som vet hvordan man kan få den til å slutte å lage denne dryppe lyden?

Den er nesten konstant og kommer bak fra kjøleskapet.

 

Se video:

https://www.dropbox.com/s/mwhzxrysvia3nwo/2014-05-19%2016.41.17.mp4

 

Hørte i etterkant at det var mye støy på videoen, men man kan høre dunke\dryppelyden i bakgrunnen om man hører etter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er som regel de billige kjøleskapene som bråker, og mitt råd er å bytte det ut. Om det ikke er noe aktuelt alternativ så går det an å dempe et bråkete kjøleskap. Det er ofte de "rørene" bak som bråker, pass på at de ikke ligger innpå hverandre eller innpå selve kjøleskapchassiet. Det går an å putte tøystykker, biter av gummi(-slanger) eller annet støyabsorberende i mellom. Bare pass på at det ikke blir for varmt slik at det kan ta fyr.

Lenke til kommentar

Ikke så godt å høre hva dette er. Du klarer heller ikke å stå stille, når du tar opp lyden. Så da blir det ennå vanskeligere. Hvis det virkelig er lyd fra vanndråper, som drypper, kan det ha sjedd noe med skåla bak skapet, som skal fange opp vann fra avriming. Uten vann på golvet, kan det være at skåla bare må justeres. Kanskje den er skumpet til underflytting og at vannet treffer feil. Jeg vet ikke.

 

Ser ikke bort fra at noe er galt med kompressoren. Men hvis kompressonen går ofte, eller hele tiden, kan det hende du har fått luft i anlegget. Du kan prøve å slå av kjøleskapet i 2 timer og så starte det igjen. Ikke flytt på skapet, etter at du har slått det av! (hver gang en skal flytte på et kjøleskap, må du slå av strømmen, før flytting) Da kan du få ny luft i annlegget. Gjør du dette og luft er problemet, vil kjøleskapet fungere som normalt når temp (inv.) er riktig.

 

Fungerer ikke dette, så må du få skapet til rep. Du må ikke isolere noe bak på skapet, rørene skal være frie og luftige.

Endret av Friluftskar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...