Gå til innhold

Solgt en bit av Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De klarte å stoppe ham på Island - tafatte Norge og naive griske grunneiere i Norge pluss sløve myndigheter er selger gladelig til Kinas imperialist agenter.

 

Det eneste han er ute etter er å være agent for Kina i nord områdene pga. skipsfart i Antarktisk i fremtiden.

Vi får se om norske myndigheter klarer å stoppe han for å kjøpe en del av Svalbard - men kjenner jeg høyre partiene rett så kommer de til å unnskylde seg med at "det bør være fri konkurranse" og dermed er de utkonkurrert av Kina.

 

Det var en del av en lovtekst i Norge frem til 1990 årene som vernet Norge mot strategiske og sikkerhetsmessige oppkjøp fra fremmede makter og som forhindret dette - men et "klokt hode" fant at denne delen av lovteksten burde strykes - nå er det noen som mener den lovteksten må inn i loven igjen - men lite trolig at det skjer pga. statsforvaltningens er atal.

 

Han startet sin yrkeskarriere i det kinesiske kommunistpartiets propaganda-departement - endte opp med toppstilling i departementet, har sittet som medlem i Kinas handelskammer og med viktige posisjoner i kommunistpartiet.

 

Utdrag.............
Jan Thorisson og motstanderne på Island har kanskje svaret. Da de gikk Nubos planer på Island nærmere etter i sømmene, oppdaget de at det ikke bare var golfbane og hotell som var planene.
Han hadde også, på en liten del av området, planlagt et stort havneprosjekt.
– Vi mener å ha funnet ut i etterkant at denne havnen skal være et knutepunkt for skipsfart over Polhavet, mener Thorisson.
- Flere eksperter peker på Nubos interesse som et strategisk oppkjøp av norske ressurser fra kinesisk hold.
Nordtveit trekker historiske linjer til starten av 1900-tallet, da store og rike nasjoner kjøpte landområder i andre land. I det såkalte «kanonbåtdiplomatiet» truet landene med å legge krigsskip utenfor landene de hadde eierinteresser i.
Et stort land som Kina bør ikke ha kontroll over store landområder i Norge, mener Nordtveit.
Det er også av en viss betydning at et land som er sterkt økonomisk og militært ikke får for store eierinteresser i Norge.
For 20 år siden ville norske lover satt en stopper for et potensielt oppkjøp av norsk land fra en mann som Huang Nubo.
De norske konsesjonslovene ble innført på starten av 1900-tallet, og gav Norge et rettslig vern mot utlendinger som vil kjøpe norske mineraler og norske landområder. Lovene ble utvidet flere ganger og kalt «panikklovene», fordi store nasjoner kjøpte omfattende landområder og ressurser i andre land i stor skala.
Men i 1994 ble begrensningene i lovene avskaffet, og det rettslige vernet finnes ikke lenger.
Professor Nordtveit mener Huang Nubo er et eksempel på at vi bør endre lovene – igjen.
– Jeg mener vi burde se på om vi trenger regler som stiller spesielle krav til utlendinger.
Vi kan også endre de kriteriene som gjelder for å gi konsesjon, slik at vi i større grad kan hindre oppkjøp av ressurser og areal.

 

 

 

Derfor advarer ekspertene mot Huang

 

Dette er mannen som vil kjøpe del av Norge

 

NRK møtte Huang Nubo i Beijing - intervju.

Endret av arthon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja.. Kina seiler opp til å bli den virkelig store trusselen mot vår verden ser det ut til. De er noen luringer, og har funnet resepten på hvordan de skal erobre verden. Stille, tålmodig og systematisk, skritt for skritt.

På den annen side kan man lure på om det ikke er like greit. Kanskje det er de som til syvende og sist sørger for å berge verden, og få endelig orden på den?

Lenke til kommentar

Ja.. Kina seiler opp til å bli den virkelig store trusselen mot vår verden ser det ut til. De er noen luringer, og har funnet resepten på hvordan de skal erobre verden. Stille, tålmodig og systematisk, skritt for skritt.

 

På den annen side kan man lure på om det ikke er like greit. Kanskje det er de som til syvende og sist sørger for å berge verden, og få endelig orden på den?

Kan du peke på noe som Kina gjør innenlands og internasjonalt som indikerer at de er i ferd med å "berge verden og få orden på den"? Med mindre du mente utsagnet som ironi.

 

Skulle også gjerne visst hva du legger i "å få orden på verden" og hvilken del av verden som trengs "å bli berget"?

Endret av arthon
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+130498

tja, kan se for meg mange deler av verden som trengs "å bli berget". Hvorvidt Kina er den rette nasjonen til å gjøre dette kan jo alltids diskuteres. Man kan jo ta utgang i spørsmålet om hva frihet er? Og hvilket land som faktisk lar en privatperson ha den friheten man vil? Samtidig må man jo spørre seg selv, hvorfor er det bare vestlige nasjoner som skal ha lov til å kjøpe opp land for sin nasjon i Norge!

Lenke til kommentar

Ja, er ikke lenger så sikker på hvor perfekt det er å ha demokratier framfor en vedvarende ledelse. Kina ser ut til å taklet det sistnevnte forbausende bra, når vi ser på den utviklingen samfunnet der har hatt de senere årene.

Vet ikke hvor mye den gjengse kineser har å klage på i dag. Men altså stor framgang på alle slags områder, og en ryddighet og stabilitet vel ingen andre har.

Lenke til kommentar

Samtidig må man jo spørre seg selv, hvorfor er det bare vestlige nasjoner som skal ha lov til å kjøpe opp land for sin nasjon i Norge!

Strategiske og sikkerhetsmessige grunner.

Det er stor forskjell på å selge store landområder til interessenter fra land som man ikke har sikkerhetsmessige allianser med og som faktisk legger politisk press på landet og interessenter som man har forsvars allianser med.

 

Å selge store landområder på f.eks. Svalbard og i nord-Norge til et land som er i allianse ikke bare med sine egne interessenter men også Russland - ikke smart.

 

Dette ville aldri ha skjedd under den kalde krigen - sikkerhets politisk er ikke situasjonen anderledes nå som da - den bare utføres på en annen mer snikende måte under dekke av å være rent kommersielt - referanse; Kinas operasjoner i Afrika og Russlands "små grønne menn" på Krim.

Lenke til kommentar

Ja, er ikke lenger så sikker på hvor perfekt det er å ha demokratier framfor en vedvarende ledelse.

Så lenge det er jeg som er den enerådende diktator - så kan jeg sikkert være enig - men hvis du er diktatoren eller Putin - så vil jeg protestere mot en slik løsning. :evil:

Kina ser ut til å taklet det sistnevnte forbausende bra, når vi ser på den utviklingen samfunnet der har hatt de senere årene.

Hvem i Kina takler det forbausende bra?

Den styrtrike ledelsen og deres familier og venner som stjeler som ravner?

Opposisjonelle som sitter i fengsel eller blir sendt på "oppdragelses anstalter"?

Bønder som blir tvangsflyttet uten kompensasjon pga. eiendomsutviklere eller staten vil ha eiendommene deres?

Industriarbeidere som tvinges til å jobbe i Kinesiske "sweatshop" fabrikker mot minimal lønn?

Osv. osv.........

Vet ikke hvor mye den gjengse kineser har å klage på i dag. Men altså stor framgang på alle slags områder, og en ryddighet og stabilitet vel ingen andre har.

Du følger tydeligvis ikke med på utviklingen i Kina og misnøyen blant Kinesiske borgere - det lille som blir presentert i vestlig presse fra et undertrykket folk og en sensurert Kinesisk media.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+130498

Ok, hvis det er sånn det egentlig er. Da er det vel best å ikke slippe dem til likevel da.

Og det tok du fra en bruker på et diskusjonsforum? Uansett skal man være glad! her i vesten at det er slik i Kina, for planeten hadde ikke overlevd hvis majoriteten av den kinesiske befolkning skulle levd slik som vi gjør her i det vi kaller den vestlige verden. Det er fremdeles slik som det var under den kalde krigen hvor man var redd for det politiske styret, ikke nasjonen!

Lenke til kommentar

 

Ok, hvis det er sånn det egentlig er. Da er det vel best å ikke slippe dem til likevel da.

Og det tok du fra en bruker på et diskusjonsforum?

 

Jeg går utifra at du inkluderer deg selv?

Siden du faktisk ikke har et informert argument om tilstanden i Kina så blir jo slike utsagn nærmest som drittslenging å regne.

Uansett skal man være glad! her i vesten at det er slik i Kina, for planeten hadde ikke overlevd hvis majoriteten av den kinesiske befolkning skulle levd slik som vi gjør her i det vi kaller den vestlige verden. Det er fremdeles slik som det var under den kalde krigen hvor man var redd for det politiske styret, ikke nasjonen!

Mulig du har rett - allikevel er Kina verdens mest forurenset land - og det er fordi de har gitt blanke i regulering av forurensing de siste 20-30++ årene under deres moderne "industrielle revolusjon".

 

Og Kina har ingen unnskyldning - i vesten har det vært en en kontinuerlig kamp mot forurensning - og når Kina har bygge ut sin rå-kapitalistisk industri så kunne de også sørget for at den var ren.

Tross alt så klarer de å regulere og undertrykke alt av regime kritikk i Kina - inkludert fengsling av miljøvern aktivister.

 

I Kina så snakker vi ikke om forurensning som det populære "klimagass utslipp" men luftforurensning så folk ikke får puste og enorme mengder giftige kjemikalier som blir dumpet rett ut i naturen og ikke minst i elvene som tilslutt ender opp i et av verdens matfat - havene.

Resultatet er at det er kjempeproblemer med bare det å skaffe rent drikkevann i Kina - modernisering har sin pris - men den er ganske verdiløs hvis man dør av luft forurensning i prosessen fordi griske industrialister, investorer og partipamper ikke bryr seg om befolkningen ve og vel.

 

Ikke kast sneipen din i en Kinesisk elv - da kan dette skje........... http://www.dailymail.co.uk/news/article-2574714/River-fire-Chinese-waterway-polluted-bursts-flame-lit-cigarette-thrown-it.html

FMCcjwFr.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Ok, hvis det er sånn det egentlig er. Da er det vel best å ikke slippe dem til likevel da.

Og det tok du fra en bruker på et diskusjonsforum? Uansett skal man være glad! her i vesten at det er slik i Kina, for planeten hadde ikke overlevd hvis majoriteten av den kinesiske befolkning skulle levd slik som vi gjør her i det vi kaller den vestlige verden. Det er fremdeles slik som det var under den kalde krigen hvor man var redd for det politiske styret, ikke nasjonen!

 

 

Ja det er selvfølgelig et godt spørsmål. Som ligger litt i bånn av de greiene der: Hvordan ville det blitt om Kina ble frigjort og fikk demokrati? Ville det knekket verden helt på recordtid, eller kunne det i hele tatt gått?

 

Så nei, det er ikke godt å si. Kanskje best å la Kina være Kina og vi være oss som det er.

Lenke til kommentar

På den annen side kan man lure på om det ikke er like greit. Kanskje det er de som til syvende og sist sørger for å berge verden, og få endelig orden på den?

Kinesiske myndigheter bruker mer penger på å beskytte seg mot sin egen befolkning enn de bruker på å beskytte mot andre land.

 

En slik "orden" ønsker jeg meg ikke i Norge. Her har vi allerede orden som ikke består av å overvåke, fengsle og torturere kritikere.

Lenke til kommentar

 

På den annen side kan man lure på om det ikke er like greit. Kanskje det er de som til syvende og sist sørger for å berge verden, og få endelig orden på den?

Kinesiske myndigheter bruker mer penger på å beskytte seg mot sin egen befolkning enn de bruker på å beskytte mot andre land.

 

En slik "orden" ønsker jeg meg ikke i Norge. Her har vi allerede orden som ikke består av å overvåke, fengsle og torturere kritikere.

 

 

Jo hvis det var bare Norge, og ikke hele verden som jeg skrev. Hvor lenge kan velstandsutviklingen fortsette før det blir alvorlig systemkrise? "Alle" vil ha velferd og mer lønn og goder vet du. En dag må det vel komme en knekk. Dette er vel Kineserne også klar over. Massen må enten holdes nede på et primitivt nivå, eller så må den reduseres kraftig.

 

Om vi kunne fått stans og helst kraftig nedgang i befolkningstallet (fortsatt i verden altså, ikke spesielt i Norge) så hadde det vært fint.

Her klarer også Kinesere å få til et fornuftig system, mens vi ikke ser ut tiil å ha andre svar enn å både slippe inn av overmengdene, eller pøse ut penger til de som bare forsvinner i et sluk. Og som bare gir grobunn til fortsatt befolkningsøkning i verden. Resten av verden (samlet) ser ikke ut til å så særlig controll på noe av dette, mens Kineserne har det altså.

Så det blir eventuelt snakk om det ene eller andre ondet da kan man vel si.

Lenke til kommentar

Hvor lenge kan velstandsutviklingen fortsette før det blir alvorlig systemkrise?

Velstandsutviklingen for fattige land kan vokse mye - den fattige delen av befolkningen kan ikke vokse mye - mer velstand og utdannelse bremser befolkningsveksten der det skjer.

"Alle" vil ha velferd og mer lønn og goder vet du. En dag må det vel komme en knekk. Dette er vel Kineserne også klar over. Massen må enten holdes nede på et primitivt nivå, eller så må den reduseres kraftig.

Kina er allerede i full gang med langtids planlegningen inkludert bygging av infrastruktur så de kan flytte overflødig befolkning til Afrika.

Om vi kunne fått stans og helst kraftig nedgang i befolkningstallet (fortsatt i verden altså, ikke spesielt i Norge) så hadde det vært fint.

Her klarer også Kinesere å få til et fornuftig system, mens vi ikke ser ut tiil å ha andre svar enn å både slippe inn av overmengdene, eller pøse ut penger til de som bare forsvinner i et sluk. Og som bare gir grobunn til fortsatt befolkningsøkning i verden. Resten av verden (samlet) ser ikke ut til å så særlig controll på noe av dette, mens Kineserne har det altså.

Så det blir eventuelt snakk om det ene eller andre ondet da kan man vel si.

Å påstå at Kina har kontroll på befolkningsveksten er ganske feil - de er nå også på vei vekk fra ett-barns politikken.

 

Kina har på det beste klart å bremse en eksplosiv befolkningsvekst de siste 50 årene - som var 25% i 1970 årene og 20% i 1980 årene og er så redusert til 19% i 1990 årene og 10% i 2000 og er nå estimert til å vokse 7% i dette tiåret.

Mer statistisk problematikk; China Population 2014

 

Did China's one-child policy actually reduce population growth?

 

Som man ser av grafen så er både Kina og India fremdeles kraftig oppadgående i forhold til vestlige industriland..........

 

wLcl3HkW.jpg

 

Det er bare snakk om befolknings vekst - skal vi sammenlikne med vestlige industrialiserte land så har nesten alle lands befolkningsvekst flatet ut - unntagen USA som har en stigende kurve - sikkert mye pga. innvandring - noen velferdsland har til og med problemer med synkende befolkning pga. lav fødselsrate.

 

Konklusjonen er at Kina har ikke løst noe - men de prøver på sin måte - noe av løsningen vil være en imperialistisk politikk som eventuelt vil gå ut over andre land.

 

Økt velferd, sosiale goder, frihet og demokrati kombinert med utdannelse er den beste metoden for å bremse befolkningsvekst - basert på de landenes politikk og kultur hvor befolkningen ikke øker.

 

I denne linken kan du sette opp befolkningsvekst og andre data for alle land og verdensdeler.

 

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...