Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

ADHD-kur, liten eller ingen effekt


Arinomi

Anbefalte innlegg

Heisann :)

 

Jeg er en mann på 24 år, veier 115 kg og er 1,80m høy.

I mars i år startet jeg på en kur for ADHD Inattentive (tidligere ADD).

Da jeg startet var jeg allerede på 300mg Wellbutrin Retard og 20mg Escitalopram (Cipralex) daglig. Da vi begynte kuren fikk jeg beskjed om å kutte på Escitalopramen til 15mg. Siden det var tungvint å knekke tablettene, så kuttet jeg heller fra to 10mg-tabletter til bare en. Samt at jeg fortsatte med en 300mg-tablett med Wellbutrin. I tillegg skulle jeg ta to 10mg Ritalin-tabletter (fikk Medikinet på apoteket, vet ikke om det har noe å si), en om morgenen og en ved lunsj.

 

I april ble jeg og psykiateren min enige om at jeg skulle øke Ritalin/Medikinet-dosen til 10mg tre ganger om dagen, en om morgenen, en ved lunsj og en ved middag. Altså 08:00, 12:00 og 16:00. I tillegg skulle jeg kutte helt med Escitalopram og fortsette med 300mg Wellbutrin.

 

Iløpet av april glemte jeg helt å ta Wellbutrin og oppdaget det først to uker etterpå. Så jeg lot bare den være også.

5. mai var jeg på ny time hos psykiateren, hvor jeg ble gitt noen kapsler med såkalt modifisert frisetting. Disse var 30mg og skulle erstatte mine 3 x 10mg og heller tas om morgenen. Jeg nevnte at jeg ikke kunne huske sist jeg tok Wellbutrin, men hun sa ikke noe om det. Det gikk veldig fort, var bare en "møte-opp-og-få-resept"-time.

 

Antidepressivaen fikk jeg forresten i desember i 2012, da jeg først møtte opp på mitt lokale psykiatrisenter og ville ta opp konsentrasjonsvanskene mine. Psykiateren jeg hadde da mente at jeg hadde sosial angst og depresjon, og ga meg disse medisinene. Jeg slappet mer av av dem, men jeg fikk veldig lett for å bli kjempetrøtt mens jeg kjørte bil. Det er litt mindre enn heldig for en lastebilsjåfør. Jeg ble forresten veldig deprimert ETTER at jeg fikk denne diagnosen, for da begynte jeg å tenke på at som plagde meg (ting som jeg egentlig ikke tenkte på i utgangspunktet).

 

Så nå lurer jeg på et par ting:

 

*Er dosen min for lav?

*Hva skal jeg egentlig føle?

*Burde jeg be om time tidligere eller skal jeg bare vente til den nye timen 5. juni?

*Kanskje Ritalin ikke er tingen for meg, kanskje jeg skal be om noe annet, som Concerta?

 

Kommentarer mottas med takk :) Du trenger ikke være psykiater, men om du vet noe så vær så snill å komme med et innspill :)

Endret av Arinomi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...