Gå til innhold

Kjøpte pc på DELL.no - Nå vil ikke DELL hjelpe...


Anbefalte innlegg

Det du skal gjøre er å sende PC'n på sørvis og når du får den og regninga tilbake nekter du å betale den og sier det er garanti jobb, begynner de å messe med deg da også så prøv forbrukerrådet og så lei en advokat om nødvendig.

 

Er mye bedre å avklare slikt på forhånd... Og advokater koster fort mer enn en reparasjonsregning for noen vifter :roll:

 

Er det ikke taperen av saken som betaler? Eller er det kun i spesielle saker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gå til TV2 hjelper deg og ikke gi opp det er mange andre som har lignende problemer med Dell skal jeg love deg og det er virkelig på tide de skjerper Sevice holdningen sin.

 

 

På programmet sa de "Vi fikk ikke lov til å filme inne i butikken". Sannheten var at de sa "Vi ønsker ikke filme i butikken - vi bare filmer utenifra".

Deretter la de inn en tårevåt historie om en stakkars 12-åring som ikke fikk pengene tilbake fordi metalldetektoren hans ikke fant småmynter. Disse pengene hadde 12-åringen sårt spart opp i mange år for å kjøpe en metalldetektor han lenge hadde ønsket seg.

 

 

hehe, minner meg om "teknikken" Michael Moore brukte i Bowling for Columbine, for å få medfølelse og alt det der... :-)

 

men dell har nok tenkt; nå skal vi kødde litt rundt med denne karen, han som svarte deg på alle de mailene har nok hatt en dårlig dag, men bare fortsett å mase :)

Lenke til kommentar

Sendte først denne til dell:

 

>  Hvor kommer dette frem i avtalen jeg har signert? Jeg kan ikke se at dette står  

> noen steder.

>  

> Det står også tydelig at RESONIA ikke skal kontaktes ved reklamasjon/spørsmål,  

> etc. Hvem skal jeg reklamere til? Viften er defekt. Dette har også  

> forbrukerrådet slått fast.

 

 

 

Hvorpå jeg fikk dette: :roll: svaret fra DELL!

 

Hei,

 

1. Du må kontakte våre advokater. Våre advokater har kontor i

Stockholm.

 

2. Adressen/kontaktinformation er som følger:

 

> > > Dell Legal Department

> > > Box 709

> > > 194 27 Upplands Väsby

> > > Sverige

> > >  

> > > Eller email: [email protected]

 

3. Svar på ditt spørsmål om avtale:

 

- Siden Service Avtalen du skrev med Dell da du kjøpte er det

i dette tilfellet ikke noen avtale med Dell som gir deg rett

til Service dekket av Dell. Du er imidlertid muligens beskyttet

av den norske kjøpslov/konsument lov. Dell krever at du kontakter

våre advokater, slik at det blir gjort en profesjonell og korrekt

avgjørelse på om det er Du eller Dell som skal dekke kostnadene.

 

 

-----

Med vennlig hilsen

Harald Jensås

 

Sendte dette svaret:

 

 

 

 

Hei!

 

Har kontaktet legal.

 

Kan du foklare meg hva setningen " - Siden Service Avtalen du skrev med Dell da du kjøpte er det i dette tilfellet ikke noen avtale med Dell som gir deg rett

til Service dekket av Dell. " betyr? Denne er umulig å forstå.  

 

Videre er dette hentet fra mail sendt til forbrukerrådet:  

 

"Hvis datamaskinen brukes i næringsvirksomhet vil avtalte garantifrister

gjelde. Er datamaskinen kjøpt til private forbruksformål er det

forbrukerkjøpslovens reklamasjonsregler som gjelder. Her vil du minst ha 2

års reklamasjonsrett.  

 

Med vennlig hilsen

Forbrukerrådet i Oslo og Akershus"

 

Jeg vet også at det er MINST 2 års reklamasjonsrett på kjølesystemene til en bærbar PC. Jobber selv som servicetekniker i SIBA-konsernet, der jeg daglig holder på med laptops. Jeg er også sertifisert som servicetekniker på laptops, som jeg har skrevet tidligere.

 

Dette er en latterlig treg saksbehandling, og det er UTEN TVIL latteligere at det må via et LEAGAL department!  

 

Uavhengig av utfallet av saken, kommer jeg ikke til å handle hos DELL igjen, under noen omstendigheter. Dette er en utrolig latterlig måte å behandle kunder på, særlig når lovteksten på dette punktet er utvetydig. At dette er en reklamasjonssak er hevet over all tvil.

 

Enkelte selgere, som dell, vil også prøve å avvise reklamasjoner med en påstand om at enkelte deler av varen må forventes å ha en kortere levetid. Høyesterett har imidlertid avvist en slik praksis: I en sak om en videospiller bestemte Høyesterett at ved feil på elektroniske komponenter med lang levetid, som ikke krever alminnelig vedlikehold, har du krav på gratis reparasjon i hele 5-års perioden.  

 

Forbrukerkjøpsloven gir selgeren en streng opplysningsplikt, og sier at han må opplyse om alle forhold som du har grunn til å regne med å få. I følge Forbrukerrådets vil det si at du har krav på å få opplysninger dersom det er deler ved produktet som må påregnes å ha en kortere levetid eller som trenger særskilt vedlikehold. Jeg har ikke fått noen slike opplysninger heller.

 

Mine spørsmål:

 

1) Hvorfor må dette gå via advokater? Det er tydelig at jeg har loven på min side.

 

2) Hvorfor må JEG ta kontakten med advokatene? Hadde dere hatt så mye som et snev av kundeservice i dere, hadde jeg sluppet alt dette tullet, og dere hadde tatt den komunikasjonen for kunden.

 

3) Om det kun er "standard rutine" at kjøper må ta kontakt med advokater etter garantitiden, HVORFOR i HULESTE ble ikke jeg informert om det i klartekst?

 

4) Hvorfor har dere så SINNSVAKT tungvindte rutiner?

 

:roll::roll:

Lenke til kommentar

Dell har en haug idioter med prosedyrer oppskrevet i ringpermer på supporttelefonen. Selv om Norges største konsern, som jeg tilfeldigvis jobber for, har avtale med dell sår vi ikk egå direkte til folk som har peil om det oppstår problemer.

Stivbent byråkrati, inkompetente permsvingere og en nedlatende holdning er gjennomgangsmelodien. En service så råtten at den ikke burdte vært assosiert med ordet service i annen forstand enn mangel på denne.

 

Først når en har kommet et steg videre og får snakke med personer som har peiling så ordner det seg som regel både på servicesiden og kjapp utførelse av reklamasjon.

 

Problemet er å komme forbi muren av inkompetanse og prosedyrer.

 

Og den diagnose CD'en. Give me a fuck|ng brake! ARGH!

Det er kun for folk som ikke vert hva dem snakker om.

 

Vel er det mandag, men det er ikkke den eneste grunnen til at jeg er irritert.

 

Håper ting bedrer seg...

Lenke til kommentar
Dell har en haug idioter med prosedyrer oppskrevet i ringpermer på supporttelefonen. Selv om Norges største konsern, som jeg tilfeldigvis jobber for, har avtale med dell sår vi ikk egå direkte til folk som har peil om det oppstår problemer.

Stivbent byråkrati, inkompetente permsvingere og en nedlatende holdning er gjennomgangsmelodien. En service så råtten at den ikke burdte vært assosiert med ordet service i annen forstand enn mangel på denne.

 

 

Jeg går ut fra at Norges største konsern har en løs nettverksstruktur...? :roll:

 

swanky

Lenke til kommentar
Jobbet selv i et firma som ble terrorisert av TV2-journalister (ja - det var Arngren Electronics - og metallsøkersaken hvis noen husker).

 

Ah, jeg har og jobbet på Arngren og husker saken godt. Hehe, det er sånne ting som skjer når det ikke finnes klare interne rutiner og når produktene ikke var av aller høyeste kvalitet.

Lenke til kommentar
Arngren Electronics, håper ikke du var Web- designer  :lol:http://www.arngren.net/  :oops:

 

Arngren Electronics er slått konkurs. Derimor har Frithjof Arngren startet siden www.arngren.net Denne har ingen ting med det tidligere Arngren Electronics å gjøre (Bruken av grafikk er nok juridisk meget betenkelig)

 

Så ikke la dere lurer. Høre på en mann som har være borti denne mannen en gang for mange; hold deg langt unna

 

Han er ikke noe annet enn en slu og sleip luring (kan kanskje leses:"svindler")

Lenke til kommentar

Til deg som skal ha laptop; ligg unna Dell og HP/Compaq. Disse to megakonsernene veit ikke hvordan ordet service uttales engang. Kjøpte selv en Inspiron 500m for 4-5 måneder siden ... og guuud som jeg angrer. Maskinen er helt ok den, men de "episodene" jeg har hatt med Dell (selv å KJØPE reservedeler fra Dell er jo et mareritt !!!) har ihvertfall sikra at jeg, eller den bedriften jeg evt. skal være IT-sjef for, ikke skal ha noe som helst med Dell å gjøre.

 

Ang. HP ... ... bare les de diverse sakene på http://www.theinquirer.net/

 

Store firmaer som outsourcer all service. Istendenfor erfarne serviceteknikere får man 17-årige drittunger som leser fra en pokkers perm.

</frustrasjonsmode>

Lenke til kommentar

Jeg går ut fra at Norges største konsern har en løs nettverksstruktur...? :roll:

swanky

 

Og logikken i den kommentaren var...?

 

Minner meg om Larry Lizzard;

"congratulations, you have just dumbfounded this game"

 

Det du kaller stivbeint byråkrati er sannsynligvis en del av Dells rutinebeskrivelser. Jeg synes han stakkars Dellfyren gjorde rett jeg, med en gang det ble snakk om en overensstemmelse henviste han Osse-Mon til klageavdelingen.

 

Det er mulig at Osse-Mon har rett i denne saken, men da går jeg jo ut fra at Dell kommer fram til det samme svaret.

 

Og når det gjelder det du skriver om "Stivbent byråkrati, inkompetente permsvingere og en nedlatende holdning", så vet jeg ikke helt hva du forventer av en stakkars førstelinjetekniker (???), men et utgangspunkt er vel at de følger rutinene i den bedriften de arbeider i. Jeg tror at dersom du hadde hatt muligheten til å se rutinebeskrivelsene der du er ansatt så ville de vist seg å være vel så firkantet.

 

swanky

Lenke til kommentar

Erfaringen jeg har fra support fra Dell er at tar du ting på mail, kommer du alldri noen vei. Satt meg med telefonen og kranglet om kjøpsloven i 30 min, når de gikk tom for folk og sette meg over til, gav de seg, og det kom en på døra mi 40min senere med en ny hardisk....

Vær bestemt og ha tålmodighet, så kommer man i mål til slutt

Lenke til kommentar

Kan ikke slutte meg til den som hevder at man må ligge unna bl.a HP/Compaq. Vi har brukt Compaq i de siste 6+ år, med utelukkende gode erfaringer. Får øyeblikkelig service når vi trenger det, og å skaffe reservedeler/oppgraderinger er en drøm. Fordelen er også at når de lanserer en produktserie garanterer de at standarden følges i 16+ (tror jeg det var) måneder, kjekt når vi lager standardinstallasjoner til maskinene. Ser INGEN grunn til å bruke andre maskiner enn våre EVO.

Lenke til kommentar

Her på jobben har vi hatt en Inspiron 8000 som en tidligere ansatt har passord-beskyttet BIOS på, så vi kontaktet DELL for å få universal-passordet. Fikk da beskjed om å oppgradere BIOS først til siste versjon og så sende inn en kopi av service-avtalen så skulle vi få det.

Gjorde dette og fikk passordet, men det funket jo ikke.

 

Da fikk vi beskjed av en annen fyr der inne om at vi IKKE skulle ha installert ny BIOS først, for den nyeste hadde ikke noe sånt universal-passord (eller hva det var). Dessverre kan man heller ikke legge inn gammel BIOS igjen...det går ikke :(

Fikk da beskjed om at vi måtte bytt hovedkortet (men det var dyrt, maskinen er ikke verdt så mye en gang).

 

Tilfeldigvis kjenner jeg en som har begynt å jobbe på DELL-support i Sverige, og etter litt frem og tilbake, fakser hit og dit så ordnet faktisk han opp i det for oss :)

Rart at han fikset det så kjapt som bare hadde jobbet der en liten stund, mens de andre bare sa at de ikke kunne hjelpe oss :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...