Gå til innhold

Starte sportbar


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det vil nok være ein stor fordel å samarbeide med nokon som har erfaring på området. Om du har ein partner som har tatt etablererprøva frå før så går det raskare å få søkt om skjenkebevilgninga.

 

Ein person som har erfaring med kva som fungerer og ikkje fungerer i din by vil også være til mykje hjelp når du skal planlegge uteplassen. Du må f.eks bestemme deg for om du vil ha matservering eller ikkje, dersom det finnes kundegrunnlag for matservering så vil dette gi god omsettning.

 

Eit av problema med sportsbarer er at det er vanskelig å få dei skikkelig lønnsomme då dei fleste sportsbarer er ein vanlig bar med høgare driftsutgifter. F.eks så må du ha minst ein storskjerm, og helst fleire slik at du kan vise fleire kampar parallellt. I tillegg så må du ha ein ganske heftig satelittpakke for å kunne få inn dei kanalane som du treng. Du må også sjekke om det er eigne abonnement for virksomheiter som skal vise kampane offentlig, eller om du kan bruke vanlige privat-abonnement.

I tillegg så kan det være eit problem at sportsbarkunder legg igjen mindre penger enn vanlige barkunder. Ofte vil ein på sportsbar heller sitte å nyte eit par pils i staden for å drikke 5-6 pils for å kome i festhumør. Så eit problem som du må finne ei løysning på er dei kundane som kun kjem innom for å sjå fotballkampen utan at dei handler (noke særlig).

 

 

I fyrste omgang så er det to ting du må sjekke opp:

-Du må lese deg opp på dei formelle krava som må tilfredsstillast for å drive ein slik uteplass. Ein god plass å starte på vil være å lese på regelhjelp.no.

-Du må gjere eit overslag på kva det koster å holde åpent. Tenker då særlig på antallet med ansatte, men også sjølvsagt slike ting som husleige.

-Og du må finne ut kva du treng av startkapital, i tillegg til å klargjere eit lokale for barvirksomheit så vil ein sportsbar ha behov for ein del teknisk utstyr som storskjermer/lerret.

Lenke til kommentar

Det er absolutt gøy å drive bar, selv om jeg nå om dagen bare eier.

 

For å kunne lykkes med en bar må du ha mer enn bare ett bra konsept, du må ha evnen til å gjennomføre og opprettholde en standard. Samtidig som du alltid utfordrer deg selv for å tilfredstille dine gjester. Mange utesteder kommer med noe nytt men klarer ikke å opprettholde evnen til å pirre gjestens behov for forandring, det er utfordringen her med å starte noe nytt forann å ha noe som allerede har vært etablert. Det er også gjerne vanskelig å finne kompetente mennesker som er i stand til å gi kundene en god opplevelse. Samtidig som du må ta i betrakning hvorvidt det skal være en bar med spritservering eller ikke, noe som er ganske vanskelig i forhold til hva man egentlig tror det gjerne er.

 

For å starte en sportsbar så er der en del stygge fallgruver, du har gjerne åpent på dagtid -og da i fra tidlig på dagen, dette tiltrekker seg ett klientell som ofte ikke er noe du ønsker å ha innendørs men alikavell ikke har råd til å nekte å komme inn. Dette blir en type stammkunder som forhindrer andre stammgjester, alså da fylliker. Får du først ett fyllikstempel blir du ikke kvitt det heller, vanligvis ikke i vertfall.

 

Så er det interessen for å faktisk gå på en bar for å til dømes se på NHL, NHL går mildt sagt i meget ugunstige tidsrom og har en forholdsvis lav oppslutning, mye av dette går faktisk utenfor det som er tilegnet skjenkeløyvet. Når det kommer til Fotball er det stort sett Premier Leauge og Tippeligaen det går i. Premier League er ganske dyrt å sende, vi prøvde det på ett av mine utesteder og det driftet greit, men arbeidet for å promotere det tok mer tid enn det smakte og selv med en del folk inne i lokalet ble det ikke omsatt for spesielt mye. Det driftet i pluss men siden det forlenget åpningstidene mye valgte vi å bare kutte det ut, tilbudet var uansett andre plasser og i perioden var det vanskelig å få folk på kjøkkenet, men der var ett potensial.

 

 

Det er mange som har ett ønske om å drive en bar, det største problemet er at dem lager en bar etter sine preferanser uten å ta gjestene sitt behov til etterretning, når jeg sier gjestene sitt behov så mener jeg gjestene sitt behov for å komme i din bar fremfor noen andre sin. Det er enkelte kriterier du må tåle i en startfase

 

  • Tunge investeringer - Barutstyr er dyrt
  • Lite inntekt - profitten på det du selger etter at alt er betalt er ikke allverden, med mindre du selger mye.
  • Uker med tap - Dem er det i fra tid til annen mange av
  • Måneder med tap
  • Svinn
  • Lite kompetente ansatte
  • Mangel på egen fritid

 

Med andre ord, du må ha ett sterkt driftsselskap, du må ha en god kompetanse og forståelse for hva som foregår bak en bar og du må forstå hvordan du kan pirre gjestene nok til å føle ett behov for å gå til din bar, fremfor andre sin.

 

Hvorvidt det er etterspørsel og behov for en sportsbar er det du selv best som vet, i mange byer er det ikke dette, man ser ofte copy-cat av typiske utesteder som O'learys, der man har sport svirrende på tven, svenske ansatte som ikke forstår forskjellen på en Manhattan og en Old Fashioned.

Lenke til kommentar

Tusen takk for gode svar

Ja er stor etterspørsel etter sportsbar

Fyllikkplasser er det fra før av som åpner tidlig på formiddagen, så slipper trolig dette.

Sant det med NHL, men når man har viasat så får man det med i pakken, noen kamper starter jo kl 2000

Må ha la liga også, da kampene spilles på kvelden så man får gjester da også.

Så har vi premier league som starter tidlig.

NHL skulle blitt mer markedsført i Norge.

Er artig å se på ishockey.

Kanskje noen får opp øynene for ishockey nå i OL

Lenke til kommentar

Det er kostnader for å vise sport utenom pakkene, du trenger lisens, jeg husker ikke helt hvordan dette var, men det var betaling per sitteplass i lokalet. Til dømes har ikkje Tv2 Sumo rettigheten til å videreselge Premier League.

 

Nå vet jeg ikke hvor relevant det jeg fant her er for dagens priser, men fant denne

 

https://parabol.canaldigital.no/tv-losning-for-bedrifter/Offentlig-visning/

Lenke til kommentar

Det som kan være greit er å finne en nedlagt bar der ting som bardisk og lignende allerede er til stede.

Deretter kontakt ett selskap som drifter flere barer i området og gå i sammen med dem. Så kan du gå inn i ett partnerskap og gjerne derav drive den som daglig leder og medeiger.

 

Naturligvis, når du starter en bar i ett lokal som tidligere har vært en bar så tenk på hvorfor den gikk konkurs og hva folk faktisk tenkte om den mens den var i drift.

Endret av Priim
Lenke til kommentar

Har du kapital til å gjøre dette selv, så er det jo bare å starte! Med mindre du ikke vil ha alt ansvaret selv. Skal du drive en bar, så er det veldig mye forskjellig å tenke på. Så det normale er nok et styre med 3-4 personer. Jobber selv som bartender, og ville ikke vert den eneste som satt i styret for å si de sånn :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...