Gå til innhold

Synes dere Joshua French burde få komme hjem?


Anbefalte innlegg

 

Jeg er også enig i å stoppe uhjelp og annet støttearbeid til Kongo er en bærekraftig løsning, siden det da legger press på dem. Men det vil nok aldri bli gjort i fra Norsk side, det er nok det dem i Kongo også har oppdaget.

 

Hvorfor skal Kongos befolkning lide for at regjeringen deres er noen korrupte, grådige jævler?

 

Bedre at en mann dør, enn at flere hundre tusener (millioner?) lider.

 

 

Hvorfor skal nordmenn lide for det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Kjernen i saken er vell at det er overhengende sannsynlighet at dem drepte sin sjåfør. Det er ingen tvil om dette, både med tanke på agenda dem hadde i landet og det mye omtalte bildet av Moland der han vasker blod. Det har vært en lignende tråd tidligere og jeg mener forsåvidt også dem burde få komme hjem, litt på samme grunnlag som at rettssaken har vært mer en politiskarena enn det faktisk har vært en ordentelig rettssak.

 

Det finnes liten tvil i at disse to gutta var i Kongo på ett litt shabby grunnlag, men det var vell først når det ble rettet misstanke mot Norge at dette egentlib ble en veldig stor sak.

Det er lite som tyder på at Moland og French drepte sjåføren sin:

  1. De skulle jo kjøre ut av landet, og det ville jo være rimelig upraktisk å drepe sjåføren før de hadde passert en eneste veisperring/post.
  2. Sjåføren ble drept av et skudd fra en rifle eller gevær mener jeg å huske, mens French og Moland kun hadde en hagle med seg.
  3. De to andre vitnene som var med i bilen har vært særdeles lite samarbeidsvillige, og skulle jo ha penger før rettssaken startet til og med.
  4. Bildet som viser Moland glisende er det eneste som peker mot at de kan ha hatt noe med det å gjøre, men når kroppen blir full av adrenalin er det mye rart som kan skje med hodet ditt. Dessuten hadde det jo vært ekstremt dumt å fabrikere bevis mot seg selv, og jeg tviler på at French (og Moland) er dum.

 

At de holdt på med noe suspekt der nede tviler jeg ikke på, men det er lite som tyder på at de faktisk drepte sjåføren sin eller at French drepte Moland. Ettersom de har blitt dømt til døden for å være spioner sendt til Kongo av Kong Harald tror jeg heller det er snakk om et ønske om mer penger.

 

 

Drapsvåpenet er ikke avklart.

Vitneutsagnene er fortsatt vitneutsagn

Og bildet taler sitt.

 

Jeg er dog enig i at det burde vært gjort grundigere etterforskning, men ser på det som en ganske grei mulighet for at dem sto bak mordet. Det var ikke mennsker som er ukjent med gjeringer rundt det som ble gjort. Med tanke på deres bakgrunn.

Lenke til kommentar

Unnskyld meg, men er det ikke en jævla enkel sak å avgjøre om en person er drept av en hagle eller en rifle?

 

Du er unnskyldt, men det kommer helt ann på hvor mann har blitt skutt, fra hvilken avstand, hvilket kaliber og en del andre faktorer. Men viss man gjør en grundig etterforskning vil man kunne finne det ganske enkelt ut. Tingen er at det ikke ble gjort.

Lenke til kommentar

Det er en del motsigende hendelser her. Merkelig å drepe sjåføren sin som de er så avhengige av, men hvem pokker tar et slikt bilde som de gjorde rett etter en person er skudd 1 meter fra dem? Ja, adrenalin kan diskuteres, men det har jeg litt vansker for å tro.

 

Ellers er jo resten av rettssaken et sirkus uten like, vi er jo vitne til korrupsjon på sitt verste her. Jeg er åpen for soning i Norge, uten at jeg helt vet hvordan det vil fungere i praksis. Vil han da sitte resten av livet i fengsel, i Norge? Det klarer jeg heller ikke helt å se for meg!

Lenke til kommentar

 

Hvorfor skal nordmenn lide for det?

 

 

Nordmenn? EN nordmann vs tusenvis av fattige.

 

Ikke et veldig vanskelig valg.

 

 

Sette menneskeliv opp mot hverandre? Så da vil det være til det beste for de fattige å ta livet av Bill Gates siden han har donert sin formue til dem når han dør. Interessant tanke det der.

Så om det er til det beste for flere så er det greit at en får lide, uten en rettferdig dom, i et Kongolesisk fengsel? Tror du skal holde hardt på den tanken om en lignenede situasjon skulle tilstøte deg.

Lenke til kommentar

Unnskyld meg, men er det ikke en jævla enkel sak å avgjøre om en person er drept av en hagle eller en rifle?

Jo.

Sjåføren deres var ikke skutt på kloss hold av hverken hagle eller rifle.

Moland er død, snart også French.

Ale spor er borte og man betaler det samme i bistand.

 

Den demokratiske republikk av Kongo er en kjeltringstat.

Det er 3 ting som betyr noe, det er penger, penger og penger.

 

Dersom noen av dere drar dit og havner i uføret etter dette er dere unnskyld uttrykket noen forbannede NAUT.

Endret av Skummel_Fyr
Lenke til kommentar

 

Hvorfor skal nordmenn lide for det?

 

 

Nordmenn? EN nordmann vs tusenvis av fattige.

 

Ikke et veldig vanskelig valg.

 

Helt irrelevant. Poenget her er å få frem en objektiv og seriøs etterforskning. Vi har donert mange milioner av kroner til kongo til tilrettelegging av rettssystem, infrasturktur og handlekraft. Når de beviser at de ikke klarer å tilrettelegge dette, er boikott av landet (som jeg ser det) det eneste som er riktig i denne sammenhengen.

Lenke til kommentar

Synes også han burde hentes hjem og pengestøtten til landet burde kuttes (er klar over at de to ikke lar seg kombinere). Grunnene er allerede nevnt av andre. Rettsakene demonstrerer en så elendig rettspraksis at det i siste ende er tilnærmet irrelevant hvorvidt de/han faktisk var/er skyldig(e) eller ikke.

 

....hvem pokker tar et slikt bilde som de gjorde rett etter en person er skudd 1 meter fra dem? Ja, adrenalin kan diskuteres, men det har jeg litt vansker for å tro.

Vi mennesker er langt mindre rasjonelle enn vi liker å tro at vi er...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...